Вести

Вучић: Држава данас има новца због мера које смо спровели

Председник Србије Александар Вучић обишао је радове на реконструкцији зграде Гимназије у Смедереву, за које је Канцеларија за јавна улагања издвојила 168 милона динара.

Радови су почели 9. јануара и зграда Гимназије биће комплетно реконструисана, што значи да ће бити урађени и подови, инсталација, грејање, кров, фасада, столарија...

Вучић је приликом обиласка Гимназије рекао да је Смедерево поред Ниша један од градова и места којима је држава највише дала.

Навео је да је 1,5 милион евра уложен у Гимназију, а 4,4 милиона евра у болницу у Смедереву, те да ће држава помагати и улагати у Смедервску тврђаву.

Председник је рекао да је у претходне две године Влада Србије помогла обнову у 113 општина, школа, болница, амбуланата...

"Општине немају снаге да саме финансирају те обнове, јер су под оптерећењем које су наследиле у претходном периоду и немају новца да плате. Држава у овом тренутку због штедње, због чега су се мени смејали, може да финансира све те обнове", казао је Вучић.

Рекао је да ће се са радовима на изградњи кинеске индустријске зона у Смедереву почети следеће године, као и да ће уложити и у туристичке туре Смедереву и разне бизнис варијанте.

 

 

Извор: Танјуг