Вести

Вучић: ДС може да покуша да украде гласове, али СНС ће победити на изборима

Вучић је рекао да ће показати ко су криминалци који су од Србије направили најкорумпиранију партијску државу. Зато је, како је рекао, потребна победа Томислава Николића на председничким изборима.

"Позивамо све људе да изађу 20. маја на изборе и донесу Србији промене. Не желимо насиље. Желимо да Томислав Николић победи на изборима. Не желимо насиље и никада нисмо учествовали у њему. После Николићеве победе у другом кругу и формирања владе, у потпуности ће бити истражена изборна крађа и све друге крађе од грађана Србије, попут лоших приватизација. Избор Томислава Николића за председника једина је шанса за промене и спас земље", рекао је Вучић.

Транскрипт изјаве, 13.05.2012.
Александар Вучић: Даме и господо новинари, данас је Српске напредна странка са свим људима који се противе  крађи изборне воље  грађана направила протестну вожњу  кроз Београд са више од 1.500 возила у свим градовима Србије, у свим општинским центрима протесне вожње су одржане. Колико имамо информације, забрањене су протестне вожње у Новом Саду и Ивањици и без обзира на то наши људи у Новом Саду  су спровели акцију протестне вожње , украли су глас сваког од нас, украли су глас на сваком месту, на сваки начин, а и не разумем што је ова жандармерија сада овде ..... Хоћу да вам кажем да жандармерија и полиција је требало да обаве свој посао да спрече Тадића и све његове да покраду изборе, да штите наш народ, а не да долазе овде код нас који смо мирни грађани овог града и да чувају било шта. За разлику од нас који никада нисмо желели насиље и који никада нисмо учествовали у било каквом насиљу за Бориса Тадића и Јелену Триван имамо  једну поруку - насиљем сте дошли на власт, паљењем скупштине, паљењем телевизије, премлаћивањем политичких противника , тако сте на власт дошли. Ми ћемо вас да смењујемо на изборима оловком и папиром и зато цела СНС стоји уз Томислава Николића у другом изборном кругуу, очекујемо да Томислав Николић победи Бориса Тадића и да вечерас, сутра и у дуелу му покаже да више никада неће дозволити да се у Србији поткрада изборна воља, да се краду гласови обичних људи, а ми ћемо своје протесте на различите начине наставити док у потпуности не истражимо колико су крали.
Ми ћемо тражити  на увид комплетан бирачки материја РИК, они су забранили ДСС да тај материјал добију,а ми ћемо то тражити од међународних организација и ја сам уверен да ће морати да нам буде допуштено  па ћете да видите да не недостаје једна, три или пет  врећа како смо до сада говорили,  јер смо до толико врећа дошли, већ недостаје више стотина врећа  и народу ћемо моћу да покажемо ко су криминалци ко су људи који управљају Србијом. Зато нам је потребна победа Томислава Николића на председничким изборима  зато што ће све у Србији да се победи, зато позивам све људе да  изађу и гласају за Томислава Николића. А ваљда се и скупило 150 аутомобила, што бих рекла агенција Бета.

Новинар: Како идете на други круг ако су нерегуларни избори, на основу чега?
Александар Вучић: Избори су нерегуларни, али морамо да идемо у други круг јер немамо други начин. До јуче сте говорили - палићете, рушићете. Одмах да вам кажем - нећемо насиљем,  победићемо вас оловком и папиром , па вам и то смета. Шта год да кажемо нешто ће да вам смета. Извините, ја не знам шта на то да вам кажем. Наша је обавеза да покушамо да их победимо, а онај ко мисли да треба Тадићу да предамо све у руке, и да овим лоповима овде и овим лоповима иза мене предамо све у руке  и да се они сладе и да кажу да је све у реду, е тај филм од нас нећете да гледате. Можда ћемо ми да победимо, можда ћемо да изгубимо, али вам једну ствар гарантујем  - борићемо се до краја и неће нам требати ниједна српска глава да дођемо на власт. Да победимо Тадића, е то је оно што је нама потребно. Ми за разлику од њих мислимо да је српска глава много важнија од сваке фотеље. У томе се разликујемо од Тадића и Триванове и то је суштина свега. Изволите ако имате још неко питање?

Новинар: Хоћете ли подносити  кривичне пријаве?
Александар Вучић: Подносићемо на све могуће начине у оквиру институција система у Народној  скупштини. Тражићемо у Народној скупштини и формирање посебних комисија, али ћемо и тражити увид у бирачки материјал, то је оно што је најважније и то мора да се изврши и видећете колико смо у праву. Уосталом, нема речи о томе пошто су сви медији  медији ДС , а где беше оно у Зајечару пронађен онај џак?! Па као сте тако лагали, па како су тако лагали па што не питате како вас није срамота да лажете, лопове један Шутановац, лопове један Тадићу што сте лагали , лопове и Ђилас што сте лагали да  је џак из Зајечара!

Новинар: Ми смо пренели изјаву њихову?
Александар Вучић: Што их сада не питате што су лагали и нико не сме да пита зато што су све време лагали. Али морам да кажем још једну ствар како год буде морам вам рећи да смо издржали пропаганду Хитлеровског типа  коју је организовао Срђан Шапер и Борис Тадић са Драганом Ђиласом, поносанна чињеницу што и даље истрајавамо и поносан на чињеницу да наш дух не могу да победе и покоре. И зато вас молим данас имамо велики посао,Томислав ћа вечерас на РТС целој нацији да се обрати , а у среду ће све у лице да саспе и још неке од џакова, можда из Зајечара што су рекли Шутановац и Дулић Тадићу у лице.Хвала свима вама што сте данас достојанствено ову вожњу спровели у дело , до коначне победе вама желим све најбоље и вашим породицама.