Вести

Вучић: Ердоганова посета прилика за јачање пријатељских односа

Председник Републике Србије Александар Вучић истакао је вечерас да је посета турског председника Реџепа Тајипа Ердогана нова прилика за јачање пријатељских односа и сарадње две земље. 

Након што је дочекао турског колегу на аеродрому "Никола Тесла", председник Вучић му је пожелео добродошлицу у Србију,

"Добро дошли у Србију, драги пријатељу Ердогане. Ваша поновна посета је још једна прилика за даље јачање наших пријатељских односа и сарадње. Верујем да ћемо током вашег боравка у Београду заједно радити на унапређењу економских, културних и политичких веза између наших земаља", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић је Ердогана дочекао на аеродрому "Никола Тесла" и биће му домаћин током званичне посете Београду, која ће трајати данас и сутра.

Председник Вучић и Ердоган састали су се последњи пут у септембру на маргинама заседања Генералне скупштине УН у Њујорку.

Ердоган је Србију посетио последњи пут у септембру 2022. године, а пре тога у октобру 2019. године, када је обележено 140 година дипломатских односа две земље. Председник Турске Србију је посетио и 2017. године, када је са председником Вучићем посетио и Нови Пазар.

 

 

Извор: Танјуг