Вести

Вучић: Грађани желе, очекују и заслужују много више

Председнички кандидат странака владајуће коалиције Александар Вучић поручио је вечерас са предизборног митинга у Сремској Митровици да Србија није тајкунска и ДОС-овска прћија, који би да узму власт да би је поново пљачкали, и земљу и њене грађане.

Вучић је подсетио на речи Књаза Милоша који је једном упитао зашто га Срби не воле кад је Србија почела да побеђује. Рекао је да је Србија сада, после много деценија, почела поново да побеђује, има највећи економски раст, најмањи дефицит и инфлацију, а у наредним годинама ће повећавати плате и пензије", рекао је Вучић.

"Неки би да то сруше и поново дођу на власт и да поново све поделе са најгорим тајкунима", рекао је и поручио да им неће дати да то поново учине. Према његовим речима, они који су све то уништили, сада, када све почиње да ради и да се људи запошљавају, ћуте и не радују се успеху. "Успех не признају они који су уништили земљу, који не верују у своју земљу, у своје раднике, сељаке, не верују у свој народ", истакао је.

Вучић је рекао да не треба нико, а посебно не они који су земљу уништавали да му говоре како народ живи, јер он боље од њих зна како народ живи. "Знам ја да многи у Србији нису задовољни и знам да желе, очекују и заслужују много више", приметио је лидер СНС и додао да то не морају да му говоре они којима је, како је рекао, до јуче главни посао био да да ли ће да живе у најскупљем апартману на Менхетну или који никада нису изашли из скупоцених канцеларија у центру Београда.

Како је објаснио, за разлику од њих, увек је живео са својим народом и знао његове муке. Премијер је истакао да је Србији потребна стабилност и континуитет и подвукао да Србија није постала сиромашна у последњих пола године или годину дана. “Ми смо 1930. били сиромашнији од Хрватске и Словеније, а у последње три године почели смо да смањујемо разлику. И даље су они богатији од нас, али у 2016. први пут имамо већи раст од њиховог, први пут имамо већи извоз у Хрватску, него у Србију. И то сте ви направили драги пријатељи”, рекао је Вучић.

Осврнуо се на Митрос, причу свих наших српских прича, и подсетио да су, када је нови валсник Митроса Јохан Герлингер дошао да разговарају о инвестицији, његови политички противници рекли да "лажу Вучић и Недимовић", а када је отворена фабрика - да она у ствари и не ради и да нема запослених. "А сада ћуте и не радују се успеху" рекао је Вучић.

Посебно је истакао да се мора очувати мир и стабилност, те да никоме неће дозволити да од Србије праве Украјину или Македонију, јер Србија припада грађанима. "Овде ће да буде мир и поредак", рекао је и указао да су се његови противкандидати јуче састали и разговарали о томе како имају велики посао да победе на изборима, а да ће, ако им то не буде омогућено, између осталог, да "спаљују скупштину". "Не дам вам и никоме нећу дозволити да праве Македонију или Украјину од Србије. Свиђало се то њима или не, свиђало се то многим тајкунима и страним центрима моћи или не", подвукао је Вучић.

Истакао је да Србијом неће управљати ниједна страна амбасада већ народ који изабере своје представнике. Вучић је рекао и да су од 2000. до 2012. године о дневном реду седница владе биле обавештаване две стране амбасаде, што је, каже, била огромна срамота за Србију. Слобода наше земље и њена независност су, каже, највише вредности које наш народ може и треба да брани, али многе државе желе што слабију владу и председника Србије, како би, као у луткарском позоришту, могли да управљају њеним руководством и доносе другачије одлуке.

Подсетио је на период када је Косово добило такозвану независност од западних сила и међународне заједнице. "То је било када смо имали кохабитацију, сукобљене Тадића и Коштуницу, када је један вукао на једну страну, а други на другу", рекао је Вучић. Како је објаснио, западне силе виделе су прилику, схватиле да нема јединства у Србији, и искористили је. "Нажалост, били су у праву. Нисмо успели да се супротставимо, јер смо имали лоше и нејединствено руководство. Ту лекцију смо научили и то нам се више неће поновити", поручио је Вучић и поручио да Србија никада неће ићи против Републике Српске нити дозволити да неко удари на српски народ на Косову и Метохији.