Вести

Вучић: Хоћемо да развијамо целу Србију

Председник Републике Србије и члан Председништва Српске напредне странке Александар Вучић поручио је на предизборној конвенцији напредњака и коалиционих партнера у Новом Саду да су избори 2. јуна од огромног значаја за све општине и градове у којима ће бити одржани и за целу Србију.

"Поносан сам на све оно што смо урадили, поносан сам што смо показали да и сви ми који не морамо у свему да смо сагласни када је у питању опстанак наше земље можемо да будемо заједно и можемо да радимо заједнички у интересу свих наших грађана. Хвала људима који су добро разумели тежину тренутка, хвала нашим коалиционим партнерима", нагласио је председник Вучић.

Поздравио је све коалиционе партнере Српске напредне странке и истакао да је данас свеједно из које партије неко долази и да је важно да заједнички обаве велики посао.

"Ми се спремамо да будемо домаћини "EXPO 2027". И то није само питање "EXPO 2027" који ће се одржати у Београду. То није питање само нових  аеродромских зграда, нових контролних торњева и писта, нових железничких пруга од аеродрома до центра Београда, Обреновца и других места. То није питање ни највећег центра за водене спорте у Европи, ни највећег и најлепшег националног стадиона у овом делу Европе. Није питање ни нових сајамских просторија, нових пристаништа, марина. Не, то је питање хоћемо ли имати најбољу брзу саобраћајницу и од Бачког брега преко Сомбора, Куле, Врбаса, Србобрана, Бечеја до Кикинде и Црње", навео је председник Вучић.

Рекао је да је то и питање хоће ли бити изграђен ауто-пут Београд - Зрењанин и ауто-пут од Ниша преко Прокупља до Куршумлије и Мердара у пуном профилу.

"Хоћемо да развијамо целу Србију. Хоћемо да обезбедимо много више плате и пензије. Не заборавите, пре само 10 година просечна плата у Новом Саду је била 452 евра. Није она данас Бог зна како велика, али је 960 евра. И мораће да буде преко 1.600 евра до 2027. године. За то је потребно да уложимо огроман труд и рад. Да уложимо огромну енергију, али и да радимо у сарадњи са локалним самоуправама", поручио је председник Вучић.

Истакао је да никада од опозиције није чуо који ће нови мост изградити и  коју ће то фабрику да доведу, како ће да смање запосленост, како ће да помогну пензионерима, шта ће да ураде за наше жене, шта ће било где да направе.

О томе ћуте као заливени, јер их то не интересује, додао је председник Вучић.

"У Нови Сад у претходних десет година, баш као и у Ниш, довели смо десет фабрика, десет фабрика и научних истраживачких центара", навео је председник Вучић.

 

Идем у Њујорк да се борим за нашу Србију

Председник Вучић изјавио је да ће сутра отпутовати у Њујорк, али не да се бори против некога, ни против великих сила које нам, како је рекао, стављају јарам око врата, већ да се бори за нашу Србију.

"И то није ни против кога, ни у нашој земљи, ни у региону. У петак се враћам из Њујорка. У суботу ћу већ да будем са нашом браћом и сестрама Бошњацима који живе у Србији. Да им кажем да имамо заједничку будућност", поручио је председник Вучић.

Додао је да, шта год да се деси, заједно ћемо градити будућност.

"А до тада, биће борба непрестана. И биће им теже него што су мислили. Тврд је орах воћка чудновата, не сломи га, ал' зубе поломи. Никога се не плашимо, јер слободна и слободарска Србија нема чега да се плаши", закључио је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да је власт у Новом Саду у претходних десет година, баш као и у Нишу, довела десет фабрика и научно-истраживачких центара, те упитао колико је фабрика претходна власт довела у Нови Сад.

"Сетите се, драги пријатељи, има ли и једне фабрике коју пре тога нису уништили, и да ли има иједне коју су довели за време своје владавине. Ово друго - нема ниједне, а одговорно тврдим да су уништили све чега су се дотакли. Ако они победе поново ће да нам катанче фабрике, поново ће људи да чекају на бироу за незапослене 10 и 20 година", рекао је председник Вучић.

То не сме да се дозволи, истакао је председник Вучић.

"Они данас када говоре "мрзимо Александра Вучића, идемо у Београд да му то кажемо", долазе брзом пругом и брзим возовима који сте ви урадили, који су грађани Србије направили после 50 и 60 година", поручио је председник Вучић.

Додао је да ће то наставити да ради, а да опозиција није способна да покаже било какав план и програм.

"У стању су само да буду против свега. Овде у Новом Саду ја сам се запањио. Они су људи демонстрирали против нових мостова. Они нису дали да се граде мостови. То је њихов план и програм. "Нећемо мостове." Па ми хоћемо мостове. Хоћемо још три моста у Новом Саду. Хоћемо још 35 мостова у Војводини на северу Србије. И у томе се разликујемо", рекао је председник Вучић.

Рекао је да напредњаци данас имају људе за које је сигуран да ће у својим градовима и општинама моћи да донесу најбоље могуће резултате.

"Ја то 30 година на српској политичкој сцени нисам видео. Први пут да видим да је неко сазрео. Овај тим је као Реал Мадрид у односу на све друге који се такмиче против њих. И поносан сам на вас, драги пријатељи. Када играју фудбал, каже се на крају Немци увек победе. Сад ће прво Немци да виде на много поља како се губи, а ми ћемо ипак да преузети улогу Реал Мадрида што се ових фудбалских ствари тиче и да их побеђујемо на сваком месту", рекао је председник Вучић.

Позвао је напредњаке да покажу више бриге о људима.

"Знају људи за планове и пројекте, али хоћу да примате људе, хоћу да се борите за људе, хоћу да пробате да им решавате проблеме, чак и кад не можете да им решите проблеме. То можете и то морате да урадите", рекао је председник Вучић.

Рекао је да се у Војводини избори одржавају у 43 локалне самоуправе и додао да ће, како се чини,  у три или четири победити Савез војвођанских Мађара, али је поручио и да очекује од Српске напредне странке да однесу убедљиву победу у свим другим градовима и општинама.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Вести/Служба за информисање СНС