Вести

Вучић: Хоћу да вам се захвалим за сву подршку коју сте пружили Србији

Председник Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је да више од 70 одсто пензионера данас има веће пензије него пре три године, а да ће ове године пензије бити повећане "најмање једанпут, за стално".

"Око 70 одсто пензионера већ има минимално веће пензије, али веће. Ових 30 одсто има ниже и то ћемо да променимо ове године", рекао је Вучић у сусрету са старијим Београђанима и пензионерима у Милошевом конаку.

Додао је да ће бити вероватно и једнократног давања, тако да ће пензионери бити задовољнији и имати више новца у новчанику.

Пензионери су поручили да ће Вучић имати њихову подршку на изборима 2. априла, јер, како су га "опоменули", посао није завршен:

"Не смете да станете, морамо напред и да покажемо целом свету да смо најбољи".

Они су захвалили премијеру што је свестан који су они терет поднели, имали разумевања и имаћемо га, кажу, увек за изградњу наше земље и бољитак свих.

"Имате нашу подршку и помоћ да од Србије направите најлепше место на земаљској кугли, где ће се најлепше живети. Ви омогућавате да наша деца остану овде, у својој земљи, да се запосле и да пристојно живе од својх примања, молим вас да тако и наставите", рекла је једна старија суграђанка Вучићу.

Вучић је приметио да је сваком његов проблем највећи, али су пензионери били најчвршћи стуб у припреми тешких реформи, што обично није случај у свету, и да им је зато веома захвалан.

"Хвала што сте дали велику подршку, не мени, већ држави Србији, јер без ваше подршке и помоћи ништа не бисмо успели. Када се спроводе велике реформе обично се рачуна да ће то клинци да изгурају и да буду најјачи фактор", рекао је Вучић у разговору са пензионерима, с поштовањем као према људима који разумеју државу.

Пензионери најбоље разумеју шта је држава, јер су живели и радили у доба кад је Југославија била успешна на међународном плану, кад су могли да зараде пензије.

Неки су, каже, "појели" те њихове пензије и верује да разумеју да пензија не би ни било да нису предузете тешке мере. Они су Вучића дочекали у веселој атмосфери, уз староградску музику.

Пензионери су рекли да су дошли да подрже Вучића, јер сматрају да он може омогућити напредак државе и нова радна места за младе људе.

Задовољни су јер им пензија стиже “сваког 10. и 25.” у месецу и верују да ће тако остати уколико Вучић постане председник Србије.

 

"Претегнуће", победићемо све

Председник Српске напредне странке Александар Вучић верује да ће између гласова десет других кандидата и неважећих листића са једне стране "да претегне" на његову страну и да ће победити у недељу 2. априла на изборима за председника Србије.

На питање новинара да ли очекује да ће победити он или десет других кандидата заједно, Вучић је, пред сусрет са најстаријим суграђанима у Београду, рекао да је сигурно да ће победити - грађани Србије.

"А, ако ме питате ко ће више гласова добити, њих десеторица и неважећи листићи са једне стране, мислим да ће ипак да претегне и претекне, пошто су ми јутрос говорили да не знају да ли ћу да претекнем... Преживећу у недељу и победићемо све, рекао је Вучић.

 

 

извор: Танјуг