Вести

Вучић: Избори се добијају резултатима

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је током посете Москви са председником Руске Федерације разговарао о низу веома значајних питања и конкретној економској и војно-техничкој сарадњи, али је поручио да подршка руског председника "неће добити изборе", већ резултати и оцена народа да ли је добро радио.

Упитан шта значи када Путин најављује поклон у виду МИГ-а и наоружања, Вучић је рекао да верује, пре свега у тежак, напоран и марљив рад, и подсетио да те најаве о поклонима нису нове.

"Очигледно да је Путин желео на одређени начин да помогне. Много му хвала на томе, али изборе не добијате и не губите тиме, већ захваљујући оцени народа да ли сте добро радили у претходној години и шта нудите за будућност", рекао је Вучић.

Он је поновио да нуди мир и стабилност, нормалну, пристојну и модерну Србију која ће бити на европском путу, али која неће руским пријатељима да забада нож у леђа и да нађе довољан разлог да им уведе санкције.

На питање да ли је слуеајно то што Путин овај пут није изговорио ону "стандардну реченицу" да подржава Србију на европском путу или из тога може нешто да се закључи, Вучић је рекао:

"Ја то од њега нисам чуо у претходна два-три наврата, али одлуку о нашем путу, било да ли је то на исток или запад, ка Европи или ка Русији и о свему другом, доносе грађани Србије".

"И то је политика за коју се залажем, слободарска, политика очувања слободе и независности једне суверене земље, која је изабрала свој међународни пут, али и пут сарадње са онима који су неретко нападнути", рекао је Вучић.

Како је рекао, то је најбоља политика која је показала резултате у економији, политици, а уједно је и високо морална.

"То је показало да као држава имамо свој став, суд и политику и то нас разликује од многих земаља у свету", закључио је Вучић.

 

Хоћу да будем председник и оних који другачије мисле

Последњих дана на делу је најбруталнија кампања оних који сматрају да је пожељно само мишљење из "круга двојке" и Сорошевих пријатеља и оних које подржава, рекао је вечерас Александар Вучић.

"Овде агресивна мањина малтретира пристојну већину", рекао је Вучић гостујући на јавном сервису и истакао да он хоће да буде председник и оних који мисле на другачији начин.

Кампању својих политичких противника илустровао је најновијим случајем везаним за фабрику "Гоша".

"Америчка ТВ Н1", води кампању о стању у тој фабрици, а нико не каже да је она приватизована још 2007, када он није ни знао у ком је делу опозиције.

Затим је за "Гошу" тражен спас у партнерству с државом, 2013, али је тадашњи министар привреде Саша Радуловић то одбио.

"Зашто кријете да су то рецидиви некадашњих лоших послова. Нити смо их ми довели, нити ишта од тога одузели радницима, ни лук јели, ни лук мирисали", прокоментарисао је Вучић.

Међутим, медијима чињенице не сметају да наставе с бруталном кампањом, па су тако и пре неколико дана Маји Гојковић добацивали на изложби Оље Ивањицки, неки који су умислили да су писци.

Од 1. јуна, кад ступа на снагу нови закон, такви ће добро размислити да ли да нападају жену, поручио је Вучић и додао да је зато срећан што је данас у Шумицама разговарао са женама.

Нама једноставно није дозвољено да о некоме мислимо да је лошији од нас, док њима нико ко нас подржава, не ваља.

"Овде агресивна мањина малтретира пристојну већину. Ја, међутим, хоћу да будем председник и оних који мисле на другачији начин. То је Србија која може да прихвати различита мишљења", поручио је Вучић.

Поносан је што је водио најчистију кампању, што се ниједан озбиљан инцидент није догодио током кампање, за разлику од времена када су неки други били на власти.

Није било никаквих трикова као раније, хапшења политичких противника, није се бавио политичким противницима, али, поручио је, бориће се против бахатих, бранити "обичног човека, раднике, обичне људе, права интелектуалаца, свакога онога коме не дају да буде интелектуалац".

Поносан сам на кампању, била је чиста као сунце, рекао је.

Верује и да има шансе да победи у првом кругу, али истиче да то није најважнији циљ.

"Важно је да станете чврсто иза својих идеја стабилности и мира и економског развоја и да грађани виде да ћете поштено и марљиво да наставите да радите свој посао", рекао је.

Стабилност је, рекао је одговарајући на питање о предизборним спотовима, суштина свега, односно идеја да све можемо да урадимо ако ту стабилност очувамо.

"Мислим да људи то разумеју", подвукао је премијер.

На питање ко ће бити премијер ако он постане председник Србије, рекао је да ће о томе након избора.

 

 

Не идем на КиМ, не долазе у обзир притисци и циркус Приштине

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да неће сутра отпутовати на Косово и Метохију, јер не прихвата уцењивања из Приштине.

"Не долази у обзир таква врста притиска и циркус какав је правила Приштина", рекао је Вучић.

Рекао је да неће да Срби на Косову и Метохији испаштају због једне изборне кампање или због каприца приштинских власти и изразио наду да ће Срби на КиМ разумети његову одлуку и мотиве.

Он је рекао да су Тачи, Мустафа и Хоџај у допису писали једно, како би међународној заједници показали да су фини, а преко медија пуштали некакве услове, а све то не долази у обзир.

''Они су пуштали услове попут 'Вучић сме на Косову да се задржи три сата, или с ким сме, и с ким не сме да дође'... А Европљани на то кажу 'дајте још нешто да урадимо, да би биле приштинске власти боље воље", приметио је Вучић.

"Да ме уцењујете и вршите такву врсту притиска нећете. Нећу ићи на Косово и Метохију, а скуп ће бити одржан'', поручио је.

На скуп ће, како је објаснио, доћи људи који нису на било каквим мерама, за које се не траже Бог зна какве дозволе.

''Да уцењују колико ћу да се задржим на својој земљи нећу да дозволим и то звучи без везе. Не слушам ни њих, ни туђе налоге. Служим свом народу, а не њима. Поштујући Бриселски дијалог желео сам да испоштујем процедуру. Пошто сте правили циркус са тим колико ћу времена моћи да проведем, или ко ће моћи са мном, да ли Стефановић, Вулин или неко други, тај филм нећете гледати. Потцењујете државу'', поручио је приштинским властима.

 

Од нашег рада зависи наше место у ЕУ

Премијер Србије Александар Вучић изразио је данас уверење да ће Србија, ако се покаже као успешан играч, у случају да будемо имали Европу две брзине, заузети место које заслужује.

''Србија ће бити тамо где заслужује на основу свог рада. Подељене су карте у једном тренутку, али, ако се показујете као успешан играч, идете тамо где заслужујете'', одговорио је на питање где ће бити место Србије у Европи која ће бити подељена на језгро ЕУ и Европу две брзине.

Он је, гостујући у емисији ''Око'', изразио уверење да грађани разумеју сада да све зависи од нашег рада.

Очекује да ћемо одређене земље ЕУ за четири године чак престизати кад је реч о привреди.

''Све зависи од нас и нашег стања, и да разумемо да морамо да се боримо'', нагласио је он.

 

 

 

 

извор: РТС/Танјуг