Вести

Вучић: Јачамо борбену моћ Војске Србије

Председник Србије Александар Вучић придружио се данас последњим припремама на аеродрому у Батајници за манифестацију "Слобода 2017" и поручио да ће грађани сутра видети другачију Војску Србије, као и да полако, али сигурно јачамо борбену и ватрену моћ наше армије.

"Када чувате војну неутралност и када чувате слободу своје земље морате да будете снажни. Снажна армија је и задовољан војник. Знам да су ти људи имали тежак период иза себе, али сада долази много бољи период", рекао је Вучић.

Он је додао да Војска Србије има десет МИГ-ова 29 и да такву снагу у ваздуху немају све заједно земље бивше Југославије.

"То је у размерама Мађарске, меримо се са много богатијим земљама", подвукао је Вучић и додао да наредне године за војску стиже још шест хеликоптера.

Он је позвао грађане да дођу сутра у Батајницу да уживо прате манифестацију на којој ће видети другачију Војску Србије.

"Ми од 1991. године нисмо имали оволико Мигова 29. Разлика између Мигова 21 и 29 је као небо и земља, они нису за поређење. То је као када играју Барселона и било који наш домаћи клуб, није иста лига", појаснио је председник.

Како каже сутра ће грађани моћи да виде посебно опремљених 1.500 војника, који имају најбоље шлемове, најбоље панцире, најбоље чизме.

"То је наша специјална бригада која треба да прихвати први удар. Њихова физичка спрема мора бити још боља, морају бити још боље припремљени", поручио је он.

 

На нас "скачу" због 48 сати, неки 1643 дана не формирају ЗСО

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су "сви скочили" што спровођење споразума о правосуђу на Косову и Метохији касни ни 48 сати док неки 1643 дана нису спровели нити имају намеру да спроведу споразум о формирању Заједнице српских општина.

"Два дана има како ми нешто нисмо применили и сви су и из светске и домаће јавности скочили на нас као да се не знам шта догодило. Данас је 1643 дан да основни, први споразум, такозвани Брислески споразум није примењен у дело" рекао је Вучић.

"Замислите када председник привремене управе на Косову Хашим Тачи позове представнике Квинте и почне да кука и плаче над својом судбином - крив Београд, крив Вучић што нису применили споразум о судијама" рекао је он.

Назначио је да није протекло ни 48 сати и додао да су и Влада Србије и он као председник дали одобрење "да то може да иде".

Како је рекао било је неких унутрашњих ствари које смо морали да завршимо и на влади су данас завршене.

"Због мање од 48 сати, а 1643 дан да ЗСО као суштину Брислеског споразума више и не помињу и неће им пасти на памет ни после 2000 дана да то спроведу у дело. Нити ће овима који су били гаранти тог споразума из ЕУ пасти на памет да кажу да су они криви као што брже боље издају саопштење да смо ми за ово криви" рекао је Вучић.

"Важно је само да чувате народ и понос - тако да ништа страшно - пала мува на међеда" поручио је председник Србије.

 

Ко о чему, опозиција о претњама

Председник Србије Александар Вучић коментарисао је данас наводне претње упућене бившем градоначелнику Драгану Ђиласу, уколико се кандидује за градоначелника на предстојећим београдским изборима, истакавши да је то суштина њихове, како је рекао, победничке кампање.

Он је подсетио да је опозиција до сада већ износила такве тврдње у изборним кампањама и запитао има ли "још неки стручњак" коме је неко претио хапшењем. Подестио је да су о наводним претњама у кампањама говорили и Вук Јеремић и Саша Јанковића, а недавно и Родољиб Шабић.

"Је л' истина да је Вук Јеремић почео своју кампању са тим да му прете хапшењем? Је л тако било? Јесте. Је л' то исто рекао и Саша Јанковић да му прете хапшењем? Јесте", запитао је и потврдио председик Вучић.

Приметио је и да је Шабић недавно говорио да му прете хапшењем, а потом кад је, како каже "мало дремнуо", повереник је установио да му вратима није баш била полиција него да су то били комуналци.

" Је л' тако било?", запитао је председник и закључио:

"Све су то биле победничке кампање. И ово ће бити једна од тих победничких кампања".

 

 

 

 

 

извор: Танјуг/Прва тв