Вести

Вучић: Каса припада грађанима, не тајкунима и њиховим политичким заштитницима

Каса Београда припада грађанима, не тајкунима и њиховим политичким заштитницима, поручио је данас председник СНС Александар Вучић на предизборном скупу листе "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" у Батајници. Он је подсетио да је пре година Србија била пред банкротом, а Београд презадужен, док је данас дуг града смањен за 500 милиона евра мање, што значи и да је свака породица значајно мање задужена. Али, истакао је, питање је како је бивша власт толико задужила град и направила мањак у градској каси.

"Где су те паре завршиле?", запитао је Вучић и додао да, кад год се покрене то конкретно, просто питање, они који су крали кажу да је то политички прогон.

"Нема проблема, завршиће се избори, па ћемо видети где су десетине милиона евра опљачкане од нашег народа", рекао је Вучић. Видећемо, каже, ко је истину говорио, видећемо и ко се окористио од новца грађана, ако треба за свакога, па и за њега.

Вучић се осврнуо и на критике политичких противника да привредни раст земље није довољан, те подсетио да је у њихово време раст био негативан - минус 3,1 одсто. Тад су крали много, а сад ће, приметио је Вучић, красти мање, судећи по ономе што обећавају грађанима.

"Неки одговорни и поштени људи направили су да Београд сада има пуну касу и да се улаже, у Батајници, Железнику и у друге општине,а сада би да ту касу преузму и да је поново испразне са својим шефовима", рекао је Вучић.

Каса града припада грађанима Београда, а не тајкунима и њиховим полтичким представницима, поручио је политичким противницима. Подсетио је какву су хајку водили против Синише Малог, лагали да је власник 24 стана, не пада им на памет да се извине што су уништавали његову породицу и каријеру, и то они који не да имају 24 стана, него су згрнули богатство у вредности 245 станова, и пара и некретнина и свега другог, од новца који припада грађанима.

"Нисмо вас се нимало уплашили", рекао је и додао да се покупе њих тројица, петорица, десеторица, па мисле, јачи су тако.

"Они имају сви заједно исти програм - мрзимо Вучића и много га мрзимо и мрзећемо га још више и то им је једини програм", рекао је Вучић. Како је рекао, ако нешто и понуде то је толико неозбиљно да се народ смеје на то, а ја вам кажем, истакао је, изградићемо метро, као и Београд на води што сам рекао па га градимо, изградићемо све што је потребно у свим општинама, у Батајници силазну траку са аутопута.

Како је рекао, зна колико су важни и Народни музеј и Музеј савремене уметности, уз више културних садржаја и у Батајници и у центру града, али је, пре свега, обећао, изградњу канализације.

"Сад идемо у изградњу канализације и то вам је моје обећање, и то одмах, на пролеће. Тендер је расписан. Идемо и у изградњу пута до Бановаца, да завршимо излазак са аутопута", рекао је Вучић. Указао је да су у Земуну за 15 месеци асфалтиране 163 улице, што, каже није довољно и мора да их буде још, али је навео и да је од 2010. до 2012. године у тој општини асфалтирано 17 улица.

"Па има ли разлике? То су важне ствари, да људи мере по борбености, резултатима. Кажу, погрешили у овоме или ономе. Па, јесмо, али није проблем да погрешите, проблем је ако седите и радите за свој џеп, а ништа за народ. Наш је посао да радимо и радићемо за народ, а не за свој џеп, не треба ми богатство нити га имам", поручио је Вучић.         

Србија је данас сигурно боље место за живот него пре пет година, рекао је лидер СНС и подсетио да је јавни дуг са 74 одсто БДП-а пао на 57 одсто.

"Тиме радимо за нашу децу, за будућност, да можемо да уређене јавне финансије искористимо да можемо даље да напредујемо", рекао је Вучић.

"Никад није довољно брзо. Сада, међутим, први пут наши војници, полицајци, учитељи, лекари и медицинске сестре имају веће плате него икада, а ове године ће бити још повећања", поручио је и захвалио грађанима на стрпљењу и трпељивости. Рекао је да зна да су међу окупљеним грађанима у Батајници и људи из Бусија, "јуначког насеља", који су бежали од "Бљеска" и "Олује" да сачувају децу и будућност, да зна колико им је тешко да се скуће и навикну, а направили су једно од најлепших насеља којим се поносимо. Њима је поручио да ће, колико год увек буде чувао образ Србије и водио рачуна о свом образу, бринути и чувати образ Крајишника на сваком месту, и сутра у Загребу, прекосутра у Вргинмосту и на сваком дугом месту.

Србија, назначио је, хоће мир и стабилност, да разговара са свима.

"Србија ће успевати да сачува мир и стабилност, али никоме неће да се правда што је снажнија него јуче. Наставићемо да радимо вредно и мариљиво да Србија буде још јача и бићемо економски и политички јачи, и у сваком смислу, никоме нећемо због тога да се правдамо и извињавамо, а свима желимо све најбоље", подвукао је Вучић.

Како је додао, желимо и економски да напредујемо и подвукао да нисмо инфериорни као што смо били "деценијама и вековима" већ по први пут са свима у окружењу, и са Хрватском, имамо суфицит у трговинским односима.

"То је добра вест и важно је за грађане, на томе морамо да радимо, јер у томе је наша снага, што више фабрика, а то значи школе, вртиће...", указао је он.

 

 

 

 

извор: Танјуг