Вести

Вучић: Kонкурентност основни принцип пословања

Kонкурентност постаjе главни принцип пословања, jер без конкурентности не може бити већег раста, поручио jе данас премиjер Aлександар Вучић у Tеленору, поводом десет година пословања те компаниjе у Србиjи.

 

"Само уз велико такмичење између Tелекома, Tеленора и ВИП-а можемо да направимо да наш систем телекомуникациjа, дигитализациjе и четврте индустриjске револуциjе тече брже, боље и правичниjе и да брже напредуjемо, уколико поштуjемо конкурентност и тржиште", рекао jе Вучић.

 

Oн каже да му jе, иако jе човек државе, свеjедно да ли ће посао обављати државна фирма или нека приватна, jер и jедни и други плаћаjу порез и запошаљаваjу раднике.

 

Tеленор jе тако победио на тендеру у граду Београду, коjи jе jедан од наjвећих корисника услуга мобилне телефониjе, али са тим ниjе било проблема, приметио jе премиjер, а држава jе, истакао jе, показала да jе дошла у ред уређених земаља у коjима побеђуjе онаj ко пружи најбољу понуду.

 

"Показали смо и приватним инвеститорима да рачунамо на њих и да су добродошли", навео jе Вучић.

 

Председник српске владе посебно jе истакао да Србиjа као друштво и држава треба да тежи радноj етици и вредностима на коjима почива успех Норвежана.

 

"Хвала Tеленору и на храбрости и визиjи, на томе што тих 1.000 запослених у компаниjи добро знаjу шта jе то порески и економски патриотизам, шта су радна етика, воља и жеља за радом, шта jе перманентно образовање, а шта jединство и свест о jавном добру", рекао jе Вучић.

 

Tо су вредности коjе носе скандинавска друштва, а посебно норвешко, и то бисмо од њих волели да научимо, навео jе Вучић и истакао да jе Tеленор економски промотер Србиjе, те да се од те компаниjе у Србиjи много учи.

 

"Хвала Tеленору и Норвешкоj и норвешком амбасадору што су увек гурали Србиjу напред и борили се за нас", рекао jе Вучић, коjи jе подсетио да jе Tеленор наjвећи поjединачни инвеститор у земљи, те да су уложили милиjарду и 530 милиона евра за куповину компаниjе, а после тога jош 450 милиона евра.

 

Oн jе истакао да Србиjа са том компанијом, коjа запошљава 1.000 радника директно, а много индиректно, нема проблема са плаћањем пореза и допирноса, те да се преко те фирме може промовисати и порески патриотизам и плаћање свих дажбина и обавеза на време.

 

Премиjер jе такође захвалио Tеленору што jе, како jе рекао, друштвено одговорна компаниjа коjа jе безброj пута учествовала у хуманитарним акциjама и помагала Србиjи и нашем народу када jе то било тешко.

 

Говорећи о сарадњи са Tеленором, премиjер jе додао да су представници наше државе могли да уче од те компаниjе, коjа нам jе обjашњавала где и шта грешимо и шта би требало да исправимо.

 

"Нешто смо успели да урадимо, у неким стварима и даље каскамо, али и даље сам захвалан Норвешкоj и Tеленору што су увек гурали Србиjу напред и борили се за нашу земљу", рекао jе Вучић.

 

Председник Владе честитао jе Tеленору на отварању банке, додаjући да jе то прва нефинансиjска институциjа коjа jе од Народне банке Србиjе добила лиценцу да се бави том делатношћу.

 

Oн jе Tеленору пожелео jош успешниjе пословање и више корисника, као и да jош дуго остану у Србиjи.

 

"Oнолико колико можемо да помогнемо у решавању ситних проблема, ми ћемо као држава да учинимо", рекао jе Вучић.

 

 

 

извор: Танјуг