Вести

Вучић: Људи гласају за борце који имају план и програм, а не за мржњу и агресију

Председник Вучић осим о политици у емисји 90 минута са председником Србије по први пут говори и о приватном животу, личним плановима и амбицијама.

На почетку интервјуа председник се нашалио са водитељима причом о сендвичима и сендвичарима, како хејтери често називају чланове СНС.

Наравно да сам Џају водио на сендвиче, а и за вас водитеље сам спремио по један за после емисије. Ишли смо на лесковачке уштипке и свињски врат, али смо све то ставили у хлеб па је изгледало као сендвич, рекао је Вучић одговарајући на питање Огњена Амиџића да ли се после завршног митинга СНС заиста Драгана Џајића водио на сендвиче.

Председник Србије је говорећи о предизборној кампањи, рекао је да они који немају довољно аргумената крећу са најнижим увредама према људима који су другачијег мишљења.

Да ли мислите да је енергија и љубав ових младих људи и снага оних који су се борили кроз целу кампању да то може бити због неких сендвича? Метафорично говорим наравно. Говоре нам да смо ботови, али ми их увек побеђујемо. Какви су онда они? Додао је председник Вучић.

На питање Огњена Амиџића са којим се министром најчешће чује, Вучић је рекао да је то Небојша Стефановић, али да има више омиљених министара, те да највише воли оне који добро обављају свој посао.

Вучић је указао да воли људе који се боре и којима није тешко да трпе ударце. Аја Јунг и Зоран Радојичић су очврсли током кампање, нису навикли на увреде које су морали да истрпе.

Председник је указао да је суфицит у буџету 18 милијарди динара, указавши да је премијерка Србије Ана Брнабић потврдила да је могуће повећање плата и пензија пре краја године.

Ипак најчешће се чујем са братом, веома смо везани у фамилији. Готово десет пута се чујем са Андрејем, навео је Вучић.

Волим људе који хоће да се боре, људи зато и гласају за нас. Ја сам постизао успехе на Правном факултету зато што сам радио, а не зато што сам паметан. Умео сам да легнем у четири сата, па да пред испит поново прођем целу књигу како бих се борио за десетку. Можеш да грешиш, али бори се и ради, поручио је Вучић.

Видећете по резултатима у недељу. Имамо истраживања, мада народна воља може да вас изненади, али људи неће гласати за оне који се склањају, људи гласају за борце који имају план и програм, а не за мржњу и агресију, истакао је председник Србије.

Одговарајући на питање Сање Маринковић када ће боравак у школама за децу бити бесплатан, Вучић је рекао да неће да обећа ништа, те да прво у фабрикама које имају више од 500 запослених треба обезбедити.

Покушаћемо да решимо те проблеме. Можемо да покушамо да пребацимо те трошкове на послодавце. Најважније питање за нас је хоћемо ли моћи да променимо демографску ситуацију, јер неће бити више радне снаге за само неколико година, рекао је Вучић, истакавши да је нереално и неозбиљно обећати да ће све бити бесплатно.

Вучић је признао да не зна да плеше, те открио да Дачић, Селаковић и Антић добро певају.

Дачић и Селаковић одлично певају, а и Антић, а ја не умем да певам, а када плешем, размишљам хоће ли лева да удари десну.

Зато нисам омиљен код жена, оне воле оне спретније, додао је председник Србије.

На питање да ли га је променило то што је најмоћнији човек у држави и какав је осећај када се због њега заустави саобраћај, Вучић је рекао да се због њега никада није заустављао саобраћај, већ само због гостију који долазе у Србији.

Не подносим људе који користе ротацију када то није потребно. То су особе саткане од сујете. Понашам се пристојно, осим према онима који су можда заслужили увреде. Оне који нападају жене, не знам како би их назвао осим битангама, додао је Вучић.

Вучић је оценио да је Србија зрела да има жену председника, али да она, као и било који други кандидат мора да има добар политички програм. Мушкарци, како је додао, не би смели да имају предност само због тога што су мушкарци.

На питање због чега пре 10 године није мислио да ће бити председник Србије, Вучић је рекао да је увек био други или трећи човек и да му није било тешко да прима ударце.

Увек сам се тешком артиљеријом борио против политичких противника. Био сам важан шраф, правио сам проблеме политичким противницима, али нисам могао бити омиљен и симпатичан, навео је Вучић.

За разлику од других ја волим утакмицу, ја волим такмичење. Говорили су да ћу изгубити. Мислим да ће их изненадити резултати избора, видеће колико људи поштују рад. Волим утакмицу и немам проблем да признам пораз, додао је Вучић.

Председник Србије је истакао да мисли да је одело нарочито важно и да је новац све, те да се види јасна разлика између оних који поштују новац и којима је апсолутно све.

Мене интересује шта ћу да оставим иза себе и зато сам посвећен решавању проблема Косова и Метохије. Мада знам да би Срби највише волели да се ништа не решава и све тако стоји да увек будемо у тој жабокречини из које можемо лако да кибицујемо и да добацујемо, али мислим да проблеме не треба да остављамо деци, поручио је Вучић.

Након фискалне консолидације, сада смо на стабилним ногама и само размишљамо колико ће бити повећање у процентима. Вучић је додао да не воли да позајмљује и да неће оставити дугове свом наследнику.

Председник Вучић је, одговарајући на оптужбе политичког противника Драгана Ђиласа да промовише фашизам, рекао је да то више говори о онима који то раде него о њему.

Цела моја породица је страдала од фашиста са очеве стране, а отац мајчин је био у радном логору у Немачкој цео Други светски рат. Фашизам ваљда зато што не дозвољам да наставе да пљачкају, зато што их се не плашим, фашизам зато што контролишу више од половине медија и могу да продају своје зграде за по 10 милиона евра, фашизам зато што не дам да тајкуни воде земљу. На тако бесмислену оптужбу не знам како да одговорим, рекао је Вучић.

Додао је да је поносан на то што на Јавном сервису није био од када је кампања почела, они су били много више пута. Тај човек који прича о фашизму (Драган Ђилас) колико је пута гостовао код свог пријатеља на Н1? Али то ваљда тако треба, рекао је председник Србије и лидер СНС.

И јутрос су ме сачекали испред једне телевизије наводећи да су позвани у емисију, па су ставили капуљачу на главу и побегли јер ја нисам ни Гордана Узелац, ни Мара Драговић, подвукао је Вучић.

Одбацио је и оптужбе о изборној крађи указујући да ће опозиција на свим бирачким местима имати много више својих посматрача.

Сви то знају. Они то раде зато што нисам хтео да поставим за премијера оног ко је имао 40 одсто мање гласова, рекао је Вучић, указавши да би Радуловић сам прешао цензус, док са Дверима је потпуно уништио кампању.

Вучић је поновио да ће бити завршени сви пројекти.

Направићемо нови мост и метро. Сви који нас мрзе знају да говоримо истину и да ћемо урадити оно што смо обећали . Можда ћемо закаснити пола године, али нећемо закаснити 30 година, рекао је Вучић.

Председник Србије каже да има само једну некретнину. Ово је била лаж која је требала да послужи и на коју нисам могао да одговорим, рекао је Вучић осврнувши се на наводе Бошка Обрадовића.

Моји родитељи имају стан и кућу у Јајинцима, где су купили плац 1991. године, они су то зарадили. Моја мајка је продала кућу и земљу у Бечеју, па је купила други стан, а након тога га је продала. Мој брат који има 46 година има стан, који је купио на кредит и то у швајцарцима и отплаћује га већ 15 година. Не занима ме да крадем и отимам већ да једнога дана неко у некој књизи напише да је неко спроводио храбре реформе. Хендикепиран сам јер као председник не могу да им одговорим како би им одговорио, рекао је Вучић.

Вучић је истакао да је добио позив за Берлин још пре два месеца, истакавши да су наводи да је ишао на рапорт потпуно бесмислени.

Ангела Меркел има потпуно попуњен распоред. Два месеца нису успели да сазнају за тај сусрет, а сада су измислили да ме је позвала на рапорт. Мене нико никада не зове на рапорт, тако са мном нико никада није могао да разговара, не може ни данас. Ја сам председник Србије и Србију поштујем толико да нико њене предстванике никада неће позивати на рапорт. То што су њих позивали на рапорт то је једна ствар. Јел то рапорт значи да канцеларка Меркел после сусрета каже да је импресионирана реформама у Србији , да цени рад Вучића. Када је то рекла за Јеремића и Тадића? Рекао је Вучић.

Србија је данас поштована, јер њен председник и премијер имају реч, навео је председник Србије.

Председник Србије на питање да ли суша музику, Вучић је у шали рекао да слуша Дачића.

Људи се са тим спрдају, а то је важан део његовог посла. Његов посао је да са гостима разговара о политици, али и да их шармира, навео је Вучић и додао да редовно чита књиге "Ватра и Фурија", "Југославија и хрватско питање". Омиљен глумац му је Марлон Брандо.

Упитан има ли времена за дружење са пријатељима, Вучић је рекао да има само једног који га сваки дан пита како је. То је, додао је, Марко Уљаревић, стручњак за истраживање јавног мњења.

Вучић је говорећи о својим жељама, рекао да га не интересује којим ће послом његова деца да се баве, али да би волео да буду успешни и поштени људи.

Данило није завршио неке велике школе, добар је, емотиван и поштен, Милица је фантастичан ученик и сигуран сам да ће бити успешнија од тате, за Вукана се надам да ће бити вредан, родитељи увек желе да пренесу на децу неко од својих неиспуњених жеља, можда да буде спортиста. Моја животна жеља је била да будем кошаркашки тренер. Можда након овог мандата коначно завршим вишу тренерску, навео је Вучић.

Председник Србије и лидер СНС позвао је грађане да изађу на изборе.

Избори превазилазе локални значај због атмосфере коју су неки други створили, рекао је Вучић и позвао грађане да у што већем броју изађу на изборе.

Водили смо пристојну, добру и фер кампању, представили идеје и програме, захваљујем се људима који су на листи, али и свим нашим активностима. Ако не добијемо поверење грађана у 22 сата ћемо честитати победницима, ако добијемо, радићемо још вредније, са рекао бих најбољим тимом за Београд, рекао је Вучић. 

 

 

 

 

 

Извор: Пинк