Вести

Вучић: Мој посао је да радим за Србију

Држава ће помоћи развој живинарске индустрије у Србији и тиме ће се у наредном периоду позабавити министарства за пољопривреду и финансије, изјавио је председник Србије Александар Вучић.

Вучић је обраћајући се новинарима након посете предузећу Микрос Унион у Селевцу, једном од највећих произвођача јаја у земљи, рекао да је то лепа фабрика и да држава након фискалне стабилизације сада може више да помогне таквим фабрикама.

Рекао је да ће се размотрити начин да се делимично субвенционише даљи развој тог предузећа.

Истакао је да је посебно срећан када види успешна породична предузећа, попут овог које производи 60 милиона јаја годишње и има 180.000 кока носиља.

Вучић је додао да грађани, ипак, највише траже: путеве, путеве и путеве и да ће се више ту радити у наредном периоду, али и да је и то одраз вишег стандарда.

 

Окупиће се, и шта онда...?

И шта онда, узвартио је председник Александар Вучић на питање новинара како види предлог једног од опозиционих лидера да се протести "ороче" до 9. маја, када би се, према идеји Синише Ковачевића, учесници протеста из више градова окупили испред председништва уколико до тада не испуни њихове захтеве.

"Заборавити на те дечије приче, да ће се, када се окупе, пасти зграда сама од себе и завладати демократија“, рекао је Вучић и додао да не жели ни да коментарише колико уопште људи има на тим протестима.

„И, окупе се и шта онда? Дођу шетају и шта онда“, рекао је и додао да је смешно замислити да дођу "љотићевци да се боре против фашизма, на 9. мај".

А упитан за вандализам после синоћњег протеста у Новом Саду, чија је мета било седиште СНС, Вучић је казао да није баш нешто што завређује пажњу, попут, каже, и „идиотских налепница“:

„Не зна Ђилас на шта милионе да потроши, па лепе тупаве налепнице. Почистићемо то, као што чистимо ђубре које су оставили, као и Србију од њихових дугова“, нагласио је Вучић.

„Нека наставе ако је то најпаметније што могу да ураде“, казао је Вучић констатујући да је у Новом Саду било дупло мање учесника него раније, који су још били и у две колоне.

Рекао је и да му неки његови саветници говоре да треба да ублажи реторику кад говори о политичким противницима, да их не изнервира па да изађу на улице у већем броју.

„Могу да шетају и изађу колико хоће док је мирно. Мој посао је да радим за Србију, подижем фабрике, фарме, да градимо путеве, смањујемо дугове. Онај чији је посао да лепи налепнице нека настави, али само да после у кафићима плате ПДВ и да Србија прикупи више новца“, истакао је Вучић.

 

Дуг Смедеревске Паланке био 31 милион евра, да не верујете!

Председник Србије Александар Вучић поновио је данас, током обиласка Подунавског округа, да Смедеревска Паланка може да обезбеди успешнију будућност ако се реши питање дуга те општине према ЕПС-у и ако се постигне договор да нека руска компанија заједно са Србијом учествује у покретању производње вагона.

У изјави новинарима у Селевцу, где је, као и у Смедеревској Паланци боравио у склопу кампање "Будућност Србија", још једном је подсетио да су дугови општине пре четири године били три милијарде динара, тј. 31 милион евра и да тако нешто може да се деси само кад су на руководећим местима људи који нису домаћини.

"Исплаћиване су плате радницима комуналних предузећа преко неког фудбалског клуба, можете ли да замислите шта се радило?! Данас су дуговања 1,8 милијарди динара, од тога највише за струју, и зато је овде и министар финансија, којег сам задужио да води рачуна о Врању, Лесковцу, Алексинцу, Смедеревској Паланци, Зајечару и још неким самоуправама које су биле финансијски разорене", рекао је Вучић.

Ако успемо да решимо дуг за струју тако да ЕПС не буде оштећен, за Смедеревску Паланку ће доћи бољи дани, додао је Вучић.

Такође, биће много лакше и ако успе договор са Русима, тада ће моћи много више да се издваја за пуетеве и све остало.

"Помак се види, али да ли може брже и боље? Уверен сам у то", закључио је Вучић.

 

Да будемо задовољни што нисмо такви као у Хрватској

Председник Србије Александар Вучић рекао је поводом прилога ХРТ, у којем су хрватски ветерани давали изјаву док је у позадини стајао натпис "Убиј Србина", да са тим морамо да живимо и да је у проблему увек онај ко мрзи, а не онај ко је предмет мржње.

Одговарајући на питања новинара током посете Селевцу, у склопу кампање "Будућност Србија", Вучић је рекао да то конкретно није гледао, али да није ни морао, јер "није ништа неочекивано".

"Али, са тим морамо да живимо, не да кукамо и да се жалимо, него да будемо задовољни што нисмо такви. Да наш одговор никад не буде реципрочан, већ да увек желимо да са њима имамо добре односе, не зато што смо слаби или што им се додворавамо већ зато што је будућност у фабрикама и повезивању", истакао је Вучић.

Како је поручио, то је њихова мука, јер онај ко мрзи је увек у проблему, а не онај ко је објекат мржње.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк