Вести

Вучић: На изборима у најубедљивију победу за Србију, победу за нашу децу

Предаја није опција, нема назад и нема повлачења ни пред ким, а поготово не пред онима који су нам земљу уништили и урушили, поручио је члановима и симпатизерима Српске напредне странке на прослави 13. годишњице странке, председник Републике Србије и Српске напредне странке Александар Вучић.

Вучић се на почетку обраћања окупљенима у Штарк арени захвалио што су ту, а посебно онима који су остали испред хале или у аутобусима, којих је, како је рекао, око 25.000, уз извињење што, иако су желели да буду у Арени, није било довољно места.

"Неки су претили блокадама путева, говорили како ће да ураде нешто што нико није деценијама, ако је икада и урадио, а то је да некоме забране кретање, да забране слободу. Али, они нису знали да су Срби инаџије и најтврдокорнији када неко покушава да им брани слободу. Зато сте ви данас овде дошли, у инат онима који нису хтели да овде будете", рекао је Вучић.

Додао је да им је свима захвалан, јер су данас, како је рекао, сви заједно показали у чему се разликују - како изгледа пристојна Србија и док сте ви долазили мирно, аутобусима, па онда пешице, тротоаром, стајући на црвено светло на семафору, неки други, којих је било многоструко мање, како је рекао, желели су некоме да нашкоде.

"Хвала свима. Због једне реченице се поносим вама, саборци и пријатељи - да предаја није опција. Нема назад, нема повлачења ни пред ким, а поготово не пред онима који су нам земљу уништили и урушили. Само напред, у будућност за нашу децу", поручио је Вучић.

Вучић је замолио све присутне да великим аплаузом подраве лекаре који се две године боре за животе наших најдражих, бака, дека, родитеља, браће, сестара, супружника, деце… против корона вируса.

Вучић је поручио да је Српска напредна странка за 13 година, као партија и девет година колико је у влади, успела да промени свест код наших људи.

"Да више не важи да смо последњи у свему, да осим што можемо у неком спорту да освојимо медаљу, то буде замена за успехе у неким важнијим пољима, да је важно да очекујемо успех и тамо где смо губили", поручио Вучић.

Вучић је указао да ће Србија за 2020. годину и 2021. годину по кумулативном привредном расту бити најбоља у целој Европи, док смо од 2008. године до 2010. године били друга земља, али од позади са најнижом стопом БДП-а.

Нагласио је да се ствари брзо мењају и зато код оних од којих не сме Српска напредна странка да се склања расте нервоза.

"Научени су да им владе формирају страни амбасадори у кафанама и ресторанима, да уместо народа одлучују странци и тајкуни. Оно што је ушло у начела странке је да кад год Српска напредна странка буде на власти земља ће водити самосталну, независну политику у интересу народа и грађана Србије. Не могу да опишем колико сам поносан на ту одлуку", рекао је Вучић.

Вучић је додао да је посебно поносан што је могао да види на скупштини странке и на свечаности младе људе.

"Ми смо успели да изградимо такве младе људе, зреле, борце, способне да виде будућност, да је препознају, жељу да ураде много тога за своју земљу, и ништа ни против кога другога. Жељу да будемо уједињени, не уједињени против неког другог, штитећи слободу и градећи земљу", објаснио је Вучић.

Истакао је да је данас наша земља много боље повезана него икада радније.

"У овом тренутку се гради 10 ауто-путева и брзих саобраћајница. Градимо и пруге. Неко би рекао то су само путеви и пруге. Изградили смо више болница, домова здравља него у претходних 50 година. Направили смо и четири научно-технолошка центра за који живе и у којима раде млади људи који доносе највећи раст БДП-а својом генијалношћу којом чине да земља брже напредује него други", указао је Вучић.

Вучић је рекао да када неки говоре о успесима у култури и спорту, они који су затварали музеје и позоришта, Српска напредна странка их је отварала, као што, док су неки дуговали спортистима, ова влада исплаћује за 24 сата премије јер тражи још боље успехе.

Поручио је окупљенима да, када се врате у своја места подсете људе на ту разлику, да не мисле да је све Богом дано, и да смо све имали.

"Могли сте да видите како изгледа Београд на води. Ускоро ће слични пројекти бити грађени у и другим градовима Србије. Људе не можете да преварите, виде, имају очи, а очи не варају. Не можете причама да је некада било много лошије да их преварите", поручио је Вучић.

 

Будућност и Српске напредне странке и Србије да уједињује људе, а не сукоби

Вучић је поручио да будућност Српске напредне странке и Србије, може да буде уједињавање људи, народа јер, како је рекао сувише смо мали да бисмо имали право на унутрашње сукобе.

"Важно је да показујемо одговорност и озбиљност, да не показујемо мржњу. Добио сам данас поруке где ми кажу - ''пусти нас да се обрачунамо са овима што мисле да могу да раде све'', а рекао сам и на скупштини странке да су они наша браћа и пријатељи и да и о њима морамо да водимо рачуна, ако они не разумеју шта значи брига за Србију", рекао је Вучић.

Такође је истакао да смо бројчано мали народ и да немамо право на сукобе и да ће Српска напредна странка, иако те сукобе други изазивају, уједињавати људе и народ, све пристојене и нормалне људе.

"То једино може да буде будућност и ове странке и земље и хвала вам што представљате пристојну Србију која уме да трпи и када је много јача јер зна да је важно да будемо уједињени", поручио је Вучић.

 

На изборима у најубедљивију победу, за Србију

Вучић је затражио од чланова своје странке да се боре за најубедљивију победу на изборима, против оних који су уништили земљу, јер та победа, како је рекао, значи бољу будућност за Србију, за нашу децу.

Вучић је у обраћању потврдио да се на следећој скупштини странке неће кандидовати за председника странке, али да се никада неће одвајати од Српске напредне странке.

"Заједно са вама борићу се на изборима 3. априла за још једну велику победу, а од вас тражим да та победа буде најубељдивија до сада. Да се борите више него икада, јер нема предаје, ни повлачења пред најгорима, онима који су земљу уништили, који би хтели да пљачкају земљу и да ваш новац стављају у своје џепове. Да се борите јаче и снажније него икада", поручио је Вучић.

Додао је да је поносан што је саборац таквих људи, какви су они који подржавају Српску напредну странку.

"Да ову енергију од вечерас, уложимо у највећу победу до сада, најубедљивију. Победу за Србију, победу за нашу децу", поручио је Вучић праћен дуготрајним аплаузима подршке.

 

Багер Радиша симбол свих градитељских подухвата

Вучић је поручио да је багер Радиша, који је довезен у Арену где је Српска напредна странка обележила годишњицу странке, симбол свих градитељских подухвата и стремљења да наставимо да радимо и тражимо још више од себе.

Вучић је рекао да ако се погледа било која област друштвеног живота, да је у свакој ситуација много боља него пре неколико година, али да то још није добро.

Вучић је рекао да када је год помислио да су урађене велике ствари у земљи, као што је решено питање опстанка Железаре у Смедереву, РТБ-а Бор, градње ауто-путева и слично, види да ту нема краја и да тако и треба да буде.

Навео је да је изграђен ауто-пут до Чачка, да ће бити ускоро завршен и до Паковраће, после до Пожеге, да затим иде до Дуге Пољане, од Чачка ка Краљеву, као и према Вишеграду, до Зрењанина, од Аранђеловца до Бора. . .

"И никад није доста, мора и Крагујевац да добије обилазницу, Ниш да добије брзу пругу и нема томе краја. Свакога дана ћемо радити као овај Радиша који не служи за рушење. То је симбол свих градитељских подухвата, свих наших градитеља из свих крајева Србије", рекао је Вучић и поручио да треба наставити са радом и тражити више од себе.

 

Нову Србију нико не може да заустави

Последњих 10 година смо радили на томе да се деси и роди нова Србија, да оживи, да се подигне, ојача, пронађе снагу, достојанство и понос и ту Србију нико не може да заустави, поручио је Вучић.

"Желим да наша снага буде наш рад, знање, уједињење, вера у будућност, овај багер који гура земљу напред још брже и још јаче", рекао је Вучић.

Позивајући се на изреку по којој се - док се нешто дешава једни чуде, једни гледају, а да има и оних који, како је рекао, чине да се нешто деси, рекао да је Српска напредна странка  последњих 10 година чинила да се деси и роди нова Србија.

Вучић је истакао да Србија мора да буде отворена у региону и да је Отворени Балкан велика и важна идеја.

"Морамо да се повезујемо јер смо мали, економија мора да расте, да отварамо руке за друге народе. Та иницијатива донеће много Србији и другима који ће у њој учествовати", истакао је Вучић.

Поручио је и да Србија жели мир и да у миру заједно живи са свим народима у региону, али да жели и поштовање за свој народ.

"Србија мора да покаже бригу за свој народ. Зашто нас нападате? Поштујемо Босну и Херцеговину. Неко има проблем да неки људи за себе кажу да су Срби, а таквих је у Босни и Херцеговини више од 30 одсто. Зашто вам то смета? Моја порука за све у Босни и Херцеговини - да, драги Бошњаци хоћемо мир, да живимо заједно са вама, али само хоћемо поштовање за Србе и да Република Српска буде онако како пише у вашем Уставу, ништа више од тога", рекао је Вучић.

Говорећи о Црној Гори, Вучић је упитао у чему је грех Срба.

"У томе што имамо своју веру, своје писмо ћирилично, свој језик, што подржавамо оне који се не стиде да кажу да су Срби? Јел'' у томе грех? Који народ на то нема право? Зашто бисте Србима да одузмете оно што никоме другом нисте одузели?", упитао је Вучић.

Вучић је указао и на то да Србија никога није угрозила, никоме претила и да никада неће, али и да се неће стидети свога рода, ни Срба који живе у Црној Гори, и помагаће колико год може, као и да ће тиме да се хвали, а не да се стиди и захвалио се припадницима свих народа који живе у Србији, напомињући да не воли да говори "мањине".

"Не видим разлику између Иштвана Пастора и мене, као браћа смо. Он је Мађар, ја Србин, немамо никакав проблем и нећемо га имати", рекао је Вучић напомињући да су озбиљни и одговорни људи који знају шта је било, шта је остало иза њих, а шта је пред њима.

Вучић је рекао да тако добре односе као са Мађарима хоће да постоје и са Бошњацима и са свима другима у земљи.

"Хоћу да Роми осећају ову земљу као своју, Румуни, Украјинци, Русини, Словаци, Албанци.., да осећају ову земљу као своју и да је поштују онолико колико ми поштујемо њих", напоменуо је Вучић.

Вучић је рекао и да верује да ће Србија бити изложена бројним притисцима, јер нико не воли да Србија иде напред, да буде успешнија од других.

"Али ми морамо да будемо чврсти и снажни, да чувамо оно што је наше, да можемо да покажемо и да кажемо да се не стидимо онога што смо наследили и да показујемо поштовање према туђим, али и према нашим жртвама", истакао је Вучић.

Вучић је рекао да то значи и да може да се подигне и заврши Храм Светог Саве иако су многи мислили да се неће завршити.

"Да можемо да изградимо споменик Стефану Немањи за који су говорили да ће да га руше, а вама данас кажем - нико га никада срушити неће док је Срба и Србије", поручио је Вучић.

Говорећи о лошој економској ситуацији, коју је Српска напредна странка затекла, Вучић се присетио првог састанка са Владимиром Путином, који је, како је рекао, само слушао колико дугујемо, али био довољно велики да нас сачека, па смо дуг исплатили.

"Таман смо кренули, задесиле су нас поплаве, најгоре, кад смо то превазишли и кренули са фискалном консолидацијом, дошла је мигрантска криза, а неки у комшилуку хтели да нам уводе санкције због мигранта… Не постоји мука која нас није задесила, а из сваке смо изашли снажнији", рекао је Вучић.

Додао је да је Србија и током кризе изазване корона вирусом, прва обезбедила респираторе, вакцине, лекове, јер је већ имала искуство проласка кроз најтеже изазове, снагу и веру.

Посебно се обратио пензионерима, чија ће примања, како је рекао да прате плате, уз додатну помоћ од државе, и изразио им велику захвалност не на томе, како је рекао, што подржавају странку, већ зато што су разумели државу, градили Србији и знали како да је сачувају.

"Уз поштовање младима, одмакнућу се од говорнице да бих се поклонио пензионерима, да им се захвалим за све што су урадили за Србију", рекао је Вучић што је испраћено аплаузом одобравања.

 

Још не знају шта нам све ускоро стиже од наоружања

Вучић је изјавио да се поједине земље у региону хвале шта све набављају од наоружања и како ће бити јаче од Србије, али да још не знају шта ће све од оружја ускоро добити наша земља и то много брже од њих, као и да се Србија наоружава само зато да нас више нико не би понижавао као што је то пре био случај.

"Успели смо да подигнемо полицију и војску, које су сада многоструко боље опремљене. Увек смо боље припремљени и идемо корак више у односу на друге. Неки се радују и хвале како купују нове авионе и да ће бити много јачи од Србије, али ми не желимо да се такмичимо ни са ким. Већ да будемо само довољно снажни да своју земљу можемо да заштитимо и сачувамо, да нас више не понижавају као 1999, 2004. и 2008. године", рекао је Вучић.

Нагласио је да ти који говоре да су много снажнији од Србије, ни не знају, јер, како је рекао, још их нисмо обавестили, шта је то што стиже у Србију и да ће много пре стићи него то чиме се они хвале.

"Ми данас морамо да будемо мирни и да будемо неко ко ће да чува мир и стабилност и у целом региону. И када нашем народу на Косову и Метохији прете, морамо милион пута да се угриземо за језик и тражимо и молимо за мир"

Вучић је истакао да не жели да угрози живот ниједног нашег човека на Косову и Метохији, нити у централној Србији, јер неће ниједној мајци да дете врати у ковчегу.

"Али, ти људи, такође, морају да рачунају да ми немамо куд, да су нас дотерали у угао и да не можемо да допустимо да нам се понове акције као што су Олуја, Бљесак и протеривање нашег народа. Тога више никада неће бити. Србија то више никада никоме неће дозволити. И то говорим јавно, да не може јавније да буде, да ме чују сви у свету и кажем - ''рушите ме како хоћете и колико хоћете, али Србија то више никоме неће дозволити", поручио је Вучић.

Вучић је напоменуо да је мало Срба остало на својим огњиштима да бисмо могли тако лако да огњишта препуштамо другима.

"И превише смо им препустили, свима којима је једини циљ био да протерају Србе са својих огњишта. Србија мора да покаже бригу за свој народ, поштујући све друге", навео је Вучић.

Истакао је да се Србија налази на европском путу, што је важно за нашу земљу, али да је Србија умела да чува своје пријатеље и није им окренула леђа, ни када им је било тешко, али ни када је њој било тешко да те притиске издржи.

"И зато може Србија данас да добије најјефтинији гас у Европи и да рачуна на подршку по питању Косова и Метохије. Србија се без обзира на све притиске неће одрицати свог пријатељства ни са Русијом, ни са Кином, а неће се ни они одрећи пријатељства са нама", нагласио је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк