Вести

Вучић : Наш посао је да развијамо читаву Србију


Канадска компанија "Магна интернешенел" отворила је данас први производни погон у Оџацима - "Магна ситинг", који ће производити компоненте за седишта возила "смарт рено" и "форд".

У том погону посао ће добити, 314 радника.

Председник Српске напредне странке и први потпредседник владе Александар Вучић изјавио је на свечаном отварању погона у Оџацима да је запошљавање људи, сваки нови запослени и сваки нови радник, најважнији, највећи и најбољи резултат и циљ Владе Србије.

Вучић је поручио да ће Влада Србије, онолико колико може, узимати од пореских обвезника, како би помогла развој оваквих пројеката.

"То је чинила и то ће чинити", казао је он, и подвукао да ће то радити са покрајинском владом и локалним самоуправама, те да никада неће правити разлику ко је где на власти, јер је "наш посао да помогнемо и развијамо читаву Србију".

Извршни потпредседник "Магна ситинг" за Европу, Бернхард Нигермајер, рекао је да отварање ове фабрике представља важан искорак у ширењу капацитета и производње у оквиру пословања те компаније у источној Европи.

"Задовољство нам је да сарађујемо са локалним и регионалним лидерима у отварању нових радних места и стварању могућности за Оџаке и суседне општине, као и да обезбеђујемо подршку за рад наших глобалних клијената", рекао је Нигермајер.

Он је навео да ће из фабрике у Оџацима бити достављане компоненте у погоне Магне у другим земљама, где ће бити уклапане у седишта. Како је додао, за сада снабдевају фабрике у Немачкој и Шпанији, а од следеће године снабдеваће и оне у Великој Британији и Чешкој.

Компанија "Магна интернешенел" је водећи светски снабдевач ауто индустрије са 314 производниј једница у 89 центара за развој производа, инжињеринг и продају у 29 земаља, а има укупно 123 хиљаде запослених.

Извор - Танјуг