Вести

Вучић: Настављам да радим за бољитак Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да је јасно да опозиција хоће "његову главу" и да су то јасно рекли на крају протестне шетње одржане пре два дана.

"Па они хоће моју главу, то су рекли и на крају скупа. И то је ок, али само се стрпите, покажите мало стрпљења", рекао је председник Вучић за ТВ Пинк.

Председник Вучић је рекао и да је опозиција показала велику нервозу због скупа који је он најавио за 26. мај.

"Шта ћете нама да забраните? Хоћете да укинете демократију, право на другачији став. А једино право је да нас јуре, силују нам мајке и онда се чак буне. Ја нећу никога да вређам, увек смо спремни да разговарамо и трпимо политичке противнике", рекао је председник Вучић.

Поводом најављене блокаде Газеле у петак, председник Вучић је рекао да не види сврху тога.

"Замислите када блокирају Газелу када људи путују, иду кућама у унутрашњост. Браво мајсторе, успели сте у животу. Чудесна акција, блокада Газеле", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић се запитао који тачно захтев хоће опозиција.

"Који тачно њихов захтев има икакве везе са децом. Тражите оставку Гашића, а што? Разрешили смо сва убиства у последње две и по године. Шта је погрешно радио, је л није ухапсио убицу из Младеновца или школе? Његов посао је да ради превентивно. То нема везе ни са чим", рекао је председник Вучић.

На питање који су наредни кораци Србије, председник Вучић је рекао да ће наставити да ради за бољитак Србије.

"Предстоји нам, у петак, док буду блокирали Газелу, ја ћу за то време да се бавим озбиљним питањима, да људи могу да живе боље, да економски напредујемо... Не знам да ли ће да блокирају Лајчака који долази, неко мора и њега да сачека, да разговара о озбиљним стварима", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је додао да види "хистерију у региону" након два масовна убиства која су потресла Србију.

"Видим хистерију у региону, желе да искористе масакр дивне деце, посебно се истиче Хрватска, "честитам" им на томе. Никада ниједан њихов председник није добио толики публицитет колико ја имам у њиховим медијима. Само да питам, да ли је то због превелике бриге за Србију или нечег другог?", запитао је председник Вучић.

Додао је да је спреман да разговара о ријалитијима како у Скупштини, тако и са стручним лицима.

 

До сада предато више од 3.000 комада оружја и кратких и дугих цеви

Председник Вучић је изјавио да је до сада предато преко 3.000 комада оружја, десетине хиљада метака различитог калибра и додао да је то добра вест. 

Председник Вучић је за Пинк рекао да је то важно за Србију иако је, као каже, знао да ће многи да се љуте због ове акције.

"Обезбедили смо велико присуство полицајаца у школи, и реакције су позитивне, и од стране родитеља и учитеља. Наставници ће сада имати већа права, деца неће моћи да им измичу столице, да се понашају силеџијски", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић  је најавио и хитан пријем нових полицајаца.

 

Следећи кораци - узимање нелегалног оружја

Председник Вучић је изјавио да су следећи кораци везани за узимање нелегалног оружја, а затим ће се ићи на анализу свега што је легално наоружање.

''Не можете да верујете да је човек потпуно урачунљив у тренутку уколико је под дејством наркотика, а има толико оружја, без обзира да ли је за то добио дозволу или није, у тренутку што када је добио дозволу није био под дејством психоактивних супстанци'', рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је нагласио да је потребно урадити све што је могуће.

''Никада не можете да урадите све, али је наше да покушамо да урадимо највише што можемо да бисмо своју децу и свој народ заштитили у будућности од ствари које смо прошли пре седам дана'', рекао је председник Вучић за ТВ Пинк.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк