Вести

Вучић: Не гласају жене за лепоту, већ за одговорност

Премијер Александар Вучић разговарао је данас са грађанкама у спортском центру „Шумице" и изразио уверење да ће у будућности бити још већи број марљивих жена у власти.

"Жене много боље од мушкараца разумеју озбиљност приступа и одговорности у друштву, као и све тешке, понекад преозбиљне теме које мушкарци олако схватају", рекао је Вучић.

Он је поручио да жене убудуће неће бити на позицијама само због "кључа", односно да нико неће смети да спречи било кога само зато што је жена.

Најважније је то што жене, за разлику од мушкараца, који гледају увек у прошлост, воле да осећају садашњост, а мало више гледају у будућност, бринући се о деци и шта ће доћи сутра.

''Жене, не по лепоти, већ по одговорности, препознају ко њихову земљу на упоредиво бољи начин води. Увредљиво је увек било рећи да жене гласају за неког што је леп, већ то чине због других особина, онога што уме да ради“, уверен је он.

Жене су те које много боље од мушкараца разумеју поруку, на којој инсистира, јер зна да је донело праве резултате, а то су - мир и стабилност.

''Мир и стабилност су за нас најважнији и тек ако имамо мир и стабилност наша деца имају сигурну будућост, може да се размишља шта можемо да урадимо даље. Мушкарци, када нам је вода изнад главе, и успемо само мало да се дигнемо, ми бисмо опет да показујемо мишиће и правимо неодговорне потезе, а жене су много разумније и одговорније, гледају у будућност“, подвукао је он.

Рекао је да се влада претходних година трудила да уради нешто по питању права жена, али да никада није довољно, шта год да се уради.

Посебно је издвојио законско решење да од 1. јуна онај ко нападне жену одмах иде у затвор, и да неће бити потребан посебан доказни поступак.

''Жена је заштићена законом и дошли смо до тога да нико не сме да се буни против тога. Немаш право да дирнеш ниједну жену на свету, па ни своју“, поручио је Вучић поводом насиља над женама.

Зна да мушкарце не интересује много што ћемо март завршити без минуса у државној каси, али жене, приметио је, знају да то значи веће плате и пензије.

Такође каже да се жене, кад се отвори ново предузеће, снажно боре да оно добро ради, због чега је обећао да ће држава подржати женско предузетништво.

У разговору је неколико жена изнело личне проблеме, због чега их је Вучић позвао да дођу у владу, те обећао да ће покушати да их реши.

Рекао им је и да воли да чита Достојевског и Мешу Селимовића, као и да воли да добија књиге на поклон, али и да их купује, те да углавном чита књиге из области права, политике и историје.

"У свим градовима обиђем и књижаре. И у Бриселу, где ми је мучно око преговора, кад стигнем радо одем у књижару", рекао је Вучић.

Иначе, "поверио се", марљиве и вредне жене увек су му биле инспирација.

"Ја сам обичан мушкарац који је био заинтересован за жене у сваком погледу. Али сам био увек фасциниран нечим другим. Ту се помало разликујем од министра Александра Вулина. Ја сам био фасциниран женама које су посвећене свом послу, које тешко и марљиво раде", навео је, те додао да је окружен таквим женама и да зна и жене домаћице које су биле невероватно вредне, као и оне које су на послу много ефикасније, марљивије и боље од мушкараца.

Те вас жене увек инспиришу, приметио је, и онда можете да се упитате да ли сте у стању да пратите тај темпо.

"Жене када воде предузеће боре се снажније и јаче него мушкарци", казао је Вучић и шалећи се додао да жене у његовом окружењу воде главну реч, а он им је "потрчко".

"То добро иде, и не смета ми за сада", казао је Вучић.

У разговору су учествовали и познати певачи који подржавају Вучића, па је тако Жељко Самарџић рекао да без размишљања одлучио да га подржи, а са њим и цела породица.

Светлана Цеца Ражнатовић подржаће га јер га дуго познаје и зна да у његовој породици има много љубави, разумевања и подршке, као што је случај у њеној породици.

Вучић је у разговору са женама у спортској хали Шумице рекао и да ће се и даље свим срцем и свом снагом борити за њих, те захвалио на подршци уз обећање да ће, уколико победи на изборима, радити марљиво и вредно, поштено.

Женама је захвалио пре свега на подршци и љубави коју пружају својој деци и дају Србији, а четворогодишњој Ради на цртежу који му је поклонила, а затим испричао да, када год му је тешко и лоше, "дотрчи" до његове ћерке Милице и онда му је све лакше.

Разговору су присуствовали још председница Скупштине Маја Гојковић, министри Нела Кубуровић и Александар Вулин, те градски менаџер Горан Весић.

 

Ништа ружније него кад мушкарац не плаћа алиментацију

Председнички кандидат Александар Вучић поручио је данас да је апсолутно неприхватљиво да постоје тимови људи који за новац обезбеђују једном од родитеља да му након развода припадну деца.

"Ако постоје, а не верујем у то, тимови људи који онима који могу много да плате могу да обезбеде да добију своју децу после развода, то је недопустиво и ту банду ћемо растурити", поручио је Вучић у разговору са женама у Београду организованом у спортском центру "Шумице".

Одговарајући на њихова питања он је рекао да, што се алиментације тиче, постоји безброј проблема и да се на томе ради.

"Знате, када мушкарац не плаћа алиментацију жени, не знам шта бих рекао о том мушкарцу. Не постоји ништа страшније и ружније од тога. Чини се да то свим женама говори да нису направиле најсрећнији избор, ако имате човека који после развода неће да плаћа алиментацију", приметио је Вучић.

Србија има добре законе и веома су ретки случајеви у којима мушкарци добију децу након развода.

Каже и да је вероватно прекршио нека правила када је говорио раније да је нормално да деца треба да припадну женама.

Ипак, поновио је:"То је нормално и природно. Посебно мала деца треба да припадну мајци".

Очеви су ту да помогну на сваки начин, али он не види како би деца живела без мајке.

Током разговора са женама Вучић се у једном тренутку обратио министру Александру Вулину и градском менаџеру Горану Весићу, који су седели у првом реду и нашалио се на нихов рачун.

"Шта вас двојица радите овде. Питао сам се шта ће међу хиљадама жена Вулин и Весић. Зато вама никада нису додавали 'педеру' као мени".

 

 

 

извор: Танјуг