Вести

Вучић: Не могу оштро да осудим младе

Председник Србије, Александар Вучић, рекао је да не може оштро да осуди младе људе који су јуче ишли у куповину по попустима, али да ће нам то свакако донети додатне проблеме по питању броја заражених короном, што ћемо видети у данима који долазе.         

"Старији су најсавеснији, али младима смо короном, да бисмо заштитили све људе, а пре свега старије или оне који имају друге коморбидитете, уништили живот", рекао је Вучић.

Председник је рекао и да зато што су дочекали један дан да би нешто имали не може оштро да их осуђује.
"Ја се њима извињавам што смо њихову садашњост током годину дана готово уништили, али молим све људе за одговорност", поручио је Вучић и додао, по питању епидемиолошких мера у циљу очувања здравственог система:
"Урадићемо оно што морамо да урадимо. Ако будемо морали да уводимо теже мере, уводићемо их", рекао је председник.

Поводом ситуације у Нишу Вучић је рекао да је стање срећом нешто лакше него у Београду и неким другим деловима Србије и додао да се крива у Београду нешто заравњује и да ће и отварањем нових ковид болница у Батајници и Крушевцу за 15 до 16 дана ситуација бити олакшана.

Председник очекује да ће тиме да се помогне и Нишу и клиничком центру у том граду.

"То је оно што можемо да урадимо, а све остало је на одговорности људи", закључио је председник.

 

 

Слушајте државу, не лажи о вакцинама

''Молим људе да слушају своју државу, јер ће се понашати одговорно и узети оне вакцине које буду регистроване, рекао је Вучић.

"Не могу више да слушам да је земља четвртаста, да се од вакцина умире после шест месеци. Да се нико не наљути, али много лудака мисли да су постали све од како постоје социјалне мреже и уништавају животе људи и будућност младих људи", рекао је Вучић упитан да прокоментарише конроверзна мишљења око вакцина и да ли ће бити обавезне.

Вучић је рекао да ако нека од озбиљних земаља региструје вакцину ми ћемо је узети и давати, као и да ће се о њеном примању најпре видети са здравственим радницима, војском, полицијом и комуналним предузећима.

"Ако нећете да примите, немојте", поручио је и додао да би онда било фер да такви кажу да ако се разболе од короне неће ићи у болницу.

Вучић напомиње да је до сада било много оних који су примљени у болницу, па су после рекли да су погрешили.

"Хвала им на томе. Али говорим због оних лажова и превараната на друштвеним мрежама који добро знају да лажу и варају поштене људе, а неке од њих могу да одведу и у смрт неогдоворним понасањем", уклазао је Вучић.

Вучић је истакао да Србија њош није узела вакцине, јер још нису регистроване у њиховим земљама.

"Не можете ви да кажете Кини, Русији или Америци када они региструју да вакцина не ваља. Није реално, али чим региструју, ми се боримо и наручујемо количине", истакао је Вучић.

Председник је рекао да ће се борба против короне наставити и вакцинацијом и већим тестирањем, позвао је људе да се боре за себе, а лекарима у целој Србији захвалио, јер су јунаци.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва