Вести

Вучић: Не одустајемо, оптимизам је победио у целој Србији

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас на отварању Клиничког центра у Нишу да смо показали тиме да знамо, умемо и да можемо и показали да не одустајемо. Вучић је рекао да смо отварањем овог Клиничког центра показали да смо излечили највећу бољку нашег друштва и да убудуће одустајања нема и да је оптимизам победио у целој Србији.

Како је навео, показали смо да Србија може да створи нешто ни из чега, да реши сваки проблем, да нема страха ни мањка вере у себе у свој рад и своје способности.

"Знам да Србија неће да одустане више никада и да ми нећемо више никада да одустајемо", рекао је Вучић.

Како је рекао, дошао је да подели са грађанима највећи осмех који има и да је остао задивљен здањем болнице, на месту на којем је прошле године била прашњава и неуређена ливада.

"Ту су нас подсећале на јад и беду, коју смо и сами стварали, препуштајући се убеђењу да никад ништа нећемо моћи да урадимо. Овде смо показали да знамо, умемо и можемо", подвукао је Вучић и додао да, када погледа у нову зграду клиничког центра зна да Србија више никад неће да одустане.

Он је посебно истакао да је нишки клинички центар први који је започет и завршен у Србији и обећао да ће и остали клинички центри бити завршени, прво Клинички центар Србије у Беоргаду, а затим и центи у Новом Саду и Крагујевцу.

"Сваки нови задатак пред нама, сваки пут, фабрика, болница, све што смо започели, завршићемо и то не да бисте нас хвалили и не због избора, него зато што је наш посао да научимо себе, сваког човека да је решење у раду и да у Србији може да постоји срећан крај", рекао је председник Србије.

Вучић је поручио да смо са новим Центром будућност у здрављу које јесте и мора да буде највећа вредност Србије.

"Живот и здравље наш су најсветији задатак. Србији су потребни здрави људи, а њима здрава Србија. Овде се те две вредности срећу и удружују и дају нову наду", рекао је Вучић.

Он је најавио да ће се наставити улагање у болнице, домове здравља, опрему и да ће се радити на стварању бољих услова за рад за здравствене раднике.

"Хоћемо да Србија стално буде боља, развијенија и јача, да достигнемо врхове, да нема препрека и граница, да будемо лидери у раду, здрављу", назначио је он.

Говорећи о оптимизму воље, рекао је да је то наша способност да оно што желимо, трудом, радом упорношћу и неодустајањем остваримо.

"Тај оптимизам је на овој пустој ливади победио. И у целој Србији, где неће бити пустих ливада, изневерених нада и очекивања, постали смо земља људи који могу, хоће и знају. То је највећа победа, ова срећа коју смо чекали 40 година. Ово је осмех који смо подарили Србији и нећемо га више скидати", рекао је Вучић.       

Он је захвалио свима који су учествовали у пројекту обнове и изградње Клиничког центра, који су, како је рекао, уложили напоре, знање, труд и рад да остваре стари сан и поставе циљеве пред нас.

"О грешкама нећу сада, из њих смо научили и показали да можемо да завршимо започето", закључио је председник Србије.

Иначе, на добацивање неког од присутних грађана испред новог нишког Клиничког центра, Вучић је поручио:

"Знам да се тешко живи, али хоћу да објасним, обично се у оваквим приликама јави 'неки власник мењачнице или кафића', да знам да има људи којима је тешко, али такви поштени људи знају да ће бити боље и да све чинимо да то буде што пре", рекао је председник, уз поруку: "А те примитивне трикове из предизборне кампање сам већ научио и то није за мене неки проблем, јер није први пут".

Како је приметио, обично се буне они "што би рекао Миле (Додик), тежи и од мене и од њега", али, додао је, има народа који много тешко живи, те да је то између осталог и зато што су нам уништили све фабрике, јер од седамдесете нису дигли ни дом здравља, а камоли клинички центар, јер су све уништили пљачкашким приватизацијама.

"Зато су људи гладни, али престају лагано да буду гладни и престаће сасвим кад отворимо још нових фабрика, кад буду примљени нови радници у Цумтобелу и другим фабрикама које смо, све од реда, подигли у последње три године..."

Рекао је и да грађанима жели да поручи да ће ова влада радити и даље тако сваким даном, и то радом, напорима и неодустајањем, уреди земљу и створи услове да људи живе све боље.

 

 

 

 

извор: Танјуг