Вести

Вучић: Не видим боље место за улагање од Србије

Премијер Александар Вучић изјавио је данас да у наредне две године очекује робну размену са Француском у висини од милијарду евра, да фирме из те земље запошљавају више од 10.000 радника у нашој земљи и поручио да не види боље место од Србије у које би инвеститори могли да улажу свој новац.

Вучић је на отварању новог погона француске фирме Хачинсон рекао да је Србија стабилна земља, растуће економије, ниске инфлације, готово непостојећег дефицита, и која стално напредује на свим светским листама које се баве проценом пословног амбијента.

У том смислу Вучић је поновио да је Србија место за улагање и позвао француске инвеститоре да још више улажу, а представницима амбасаде Француске захвалио на досадашњој подршци и замолио да наставе с тим, поред осталих, пре свега економских разлога, и због чињенице да пријатељство Србије и Француске нико никада није доводио у питање.

Он је рекао да је срећан када види овакве фабрике, јер је то начин како се размишла о будућности деце, њиховој перспективи.

Вучић је подсетио да је влада, када је отваран први погон Хачинсона у Руми, помогла субвенцијама, а да сада то нису ни тражили.

Приметио је и да је било неверице својевремено када је говорио да ће бити 300, 400 радника запослено, а има их, већ сада, и више, и биће их и читавих 1000 у 2018. години.

 

Имаћемо још више улагања у Руму

Француски произвођач гумених црева за расхладне уређаје на аутомобилима Хачинсон отворио је данас нови производни погон у Руми, а свечаности је присуствовао премијер Србије Александар Вучић.

Вучић је подсетио да је пре годину дана, на отварању фабрике, рекао да се нада да ће се број од 200 запослених повећати, да их сада има 447, а очекује да ће до краја 2018. да их буде 1.000.

"Имаћемо још више улагања у Руму. То је важно за људе који овде живе, да могу да живе од свог рада. Важно је и за општину, да може да улаже у водовод и канализацију, да се коначно приближимо много развијенијим земљама", рекао је Вучић.

Он је нагласио да су подршка и поверење грађана кључни и да без тога не би било пола фабрика у Срему.

"Ваша снага, ваша одлучност, поверење и вера у другачију будућност је била одлучујућа за све нас и данас, када воде најпрљавију кампању против нас, кажем велико хвала", рекао је Вучић.

Вучић је додао да они који воде прљаву кампању таквом кампањом говоре о себи, док о власти говоре нове фабрике, путеви и све што радимо и што води Србију напред.

 

 

извор: Танјуг