Вести

Вучић: Неизлазак на изборе глас за враћање у прошлост

Премиjер Aлександар Вучић рекао jе данас да jе наjважниjе позвати све грађане да изађу на изборе, jер неизласком даjу глас директно онима коjи би Србиjу да врате у прошлост.

Oн jе на предизборном скупу Партиjе уjедињених пензионера у Београду упозорио и да грађани треба да размисле коме даjу глас, односно коме би поверили своjу децу и унуке и коме би у руке дали нашу будућност.

Oво, додао jе, нису избори за то ко ће остати у влади или ко ће у њу да уђе, већ избори за Србиjу , jер она jе изнад свих и то jе наjважниjе за грађане ове земље.

"Само уjедињени можемо да рачунамо на сигурну будућност", поручио jе премиjер.

Иначе, са ПУПС-ом jе, како jе навео, договор о коалициjи постигнут лако и брзо, а њихово учешће у влади сам jе предложио.

"Mислим да jе то добро и не само да jе одраз поштовања према партиjи пензионера, већ jе одраз одговорне политике. Заjеднички можемо много тога да урадимо за Србиjу", поручио jе Вучић.

На примедбе коjе се, како jе навео, често чуjу, да он "излази и из фрижидера", одговорио jе: "Да ли сам jа крив што њихов лидер устаjе у пола jедан, а долази на посао у два и 15. Што неки раде тек сваки трећи, четврти дан, а између тога ништа. Нећу да се правдам никоме, радићу и даље марљиво и вредно, у интересу грађана и уз вашу подршку".

Пред нама jе, како jе навео, пет година у коjима неће бити рецесиjе, већ само раста, и у коjима ће и пензиjе да расту, а коментаришући примедбе да обилази школе и болнице како би видео како изгледаjу тоалети, Вучић jе рекао да jе поносан на то, jер смеjу му се, како jе приметио, они коjи нису били у стању ни да озидаjу деци тоалете по школама, већ су их оставили у чучавцима, а сада им у кампањи обећаваjу таблете.

Савест ми jе чиста, поштено сам радио, а разлика између "њих" и "нас" jе у томе што на читавом скупу данас ниjе изговорена ружна реч на њихов рачун, рекао jе Вучић и закључио: "Пристоjна Србиjа и пристоjан свет то, сигуран сам, примећуjу".


ПУПС да учествуjе у влади

Вучић jе изjавио да ће пензионери имати стабилну, сигурну, редовну и у будућности већу пензиjу, као и да ће ПУПС да уђе у владу.

Oн jе поновио да су ови избори важни за Србиjу, да неће бити лаки, те да jе исход неизвесан "због интереса таjкуна, политичких организациjа и неких других".

"Не желе сви стабилну, веома снажну владу Србиjе. Некима не одговара да имамо чврст и jасан став по питању Kосова и Mетохиjе, Републике Српске, а ако будемо имали недовољно гласова, па морамо да уводимо неке треће и пете, онда би страни фактор могао бити значаjно jачи него што jе данас, да одлучуjе много више и да таjкуни одлучуjу", рекао jе Вучић.

Kако jе приметио, или ће  бити указано народно поверење коалициjи коjу он предводи или ће земљом неко други владати, jер он, поjаснио jе, не жели да прави компромисе са политиком прошлости, коjа jе пљачкашком приватизациjом уништила земљу или jе неодговорном политиком довела у изолациjу.

"Хоћу да будемо своj на своме, да сами доносимо своjе одлуке", нагласио jе.

"Желео сам да ПУПС учествуjе у влади, и то не само да jе подржава, већ да учествуjе у будућоj влади", обjаснио jе  и додао да jе то одраз поштовања према партиjи, пензионерима, као доказ одговорне политике коjу води.

Oн jе истакао да су пензионери преузели велики терет на себе због тешких мера коjе jе требало да буду донете, да су они били храбри и разумели шта jе држава и са каквим проблемима се суочава.

"Mислим да пензионери jесу наjвећи терет издржали, не само због фискалне консолидациjе, већ зато што су ставили своj лични интерес иза интереса Србиjе и будућих генерациjа. Безброj пута су своjу љубав према Србиjи доказали", подвукао jе Вучић.

Последњих дана чуо jе безброj пута захтеве да жене иду у пензиjу са 55 година, што jе прокоментарисао као захтеве незналица, jер како jе обjаснио, у том бисмо случаjу у првоj години креирали дефицит 2,5 милиjарди већи него данас, те би држава банкротирала за само годину дана.

"Нисам дошао да вас лажем и обећавам куле и градове већ оно што jе могуће и реално. A они коjи говоре другачиjе само се додвораваjу", приметио jе Вучић.

Лидер СНС jе пренео бескраjну захвалност пензионерима коjи су на тешке мере пристали како би Србиjа била здрава држава.

Подсетио jе да се и даље пензиjе исплаћуjу из буџета, и са тим у вези указао да jе дефицит у прва три месеца свега 100 милиона евра, а био jе предвиђен, договором са MMф, на 600 милиона евра, што, према његовим речима, показуjе да Србиjа иде сигурним корацима напред.

У прошлости су се пензиjе исплаћивале кредитима коjи су узимани уз камату од 7,5 одсто, што jе земљу довело до ивице банкротства, навео jе Вучић и закључио: "Борба против сиромаштва и за бољу будућност мора да се заснива на бризи, поштовању људи, коjи су изградили све. Данас нисмо у стању ни да окречимо што су пензионери направили, али то показуjе да су пензионери наjодговорниjи, jер само они коjи су градили све наше градове знаjу шта jе држава и разумеjу када се она нађе у невољама".