Вести

Вучић: Ниш поново постаје индустријски град

Председник Србије Александар Вучић, који је данас обишао радове на изградњи фабрике Цумтобел, најавио је да се отварање очекује крајем маја или почетком јуна наредне године и поручио да Ниш поново постаје индустријски град. Цумтобел ће, како је рекао, запослити 1.100 људи, а већ је "регрутовано" око 60 људи.

"Озбиљно се ради на 30.000 квадратних метара, ово је трећа зона у Нишу. И 'Леони' одлично иде, готово све да смо завршили, филипински 'Ими' би требало да запосли 1.500 људи. Полако, али сигурно Ниш поново добија обрисе индустријског града, у то смо много труда уложили", поручио је Вучић.

Изразио је очекивање да ће крајем маја или почетком јуна Цумтобел, који је "мерцедес" у области расвете, бити отворен и у пуној оперативној функцији.

То је за Нишлије и Ниш велика вест, јер ће се више новца слити у градску касу, и биће више средстава за уређење града, фасада, улица. Вучић је подсетио да Ниш данас добија нови Клинички центар, једини који је започет и завршен у Србији.

"Не знам шта ће ови из Ниша који ме критикују да кажу када су дошле и ко је довео фабрике у Ниш. Сем 'Филип Мориса', ниједна није постојала пре нашег доласка - од 'Џонсон електрика', 'Астера', 'Леонија', Цумтобела' све смо успели да доведемо у Ниш", рекао је он.

"Волели ме, не волели, сви у Нишу када погледају кроз прозор могу да виде шта је урађено", рекао је Вучић.

 

Сви ће бити кажњени, нису дошли да гледају фудбал

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће они који су изазвали и учествовали у инциденту на утакмици Паризан -Црвена Звезда добити заслужену казну за своје хулиганско понашање, док ће се видети да ли ту има елемената и за покретање неких других поступака, уз оцену да сигурно нису дошли на утакмицу "да гледају квалитет фудбала".

Вучић је одговарајући на питања новинара у Нишу рекао да је добио извештаје о том догађају, да ће ту бити још посла и да је било још странаца тога дана који су имали значајну улогу у свим дешавањима.

Како је рекао "нису дошли да гледају квалитет фудбала" као што тврде супруге неких од њих и додао да нажалост није у питању утакмица као што је Реал - Барса.

Навео је да оне нису упознате са исказима које су ти људи дали "а они нису баш били заинтересовани за квалитет утакмице" и додао да су у исказима показали да су можда једно име од фудбалера умели да кажу.

"Добиће заслужену казну за своје хулиганско понашање, а видећемо да ли је било других ствари за неке друге поступке и за неке друге казне" казао је Вучић.

Како је рекао све се прати и испитује, а одговарајући на питања у вези реакције полиције на самом стадиону навео је да постоји нека врста неписаног правила да се, за мање инциденте на истој трибини, не меша одмах полиција како не би долазило до ескалирања.

Он је, пошто је познато да је навијач Црвене Звезде и својевремено долазио на утакмице, казао да то правило постоји и још од пре 25 година "када је напустио трибину".

Вучић је рекао да је било одређених пропуста, да је требало, посебно они који прате тржиште дроге и оно што се тамо дешава, да буду упознати са поступцима неких мафијашких босова. Навео је да то и није све баш тако лако и да је "на крају крајева" реакција била добра.

Посебно је похвалио рад БИА уз оцену да је урадила добар посао са подацима о којим лицима се ради и одакле су дошли и та су лица похапшена.

"Не мислим да ће лако да долазе следећи пут и да покушавају да у Србији направе било какве немире" подвукао је председник Србије.

Како је рекао ово је био последњи сигнал како да реагујемо у будућности и уз поруку - реаговаћемо оштро и по закону.

 

Тим за Београд кад се распишу избори

Председник Србије и СНС Александар Вучић рекао је данас да ће тим странке за изборе у Београду бити познат када избори буду расписани.

"Када дође време, када се распишу избори", одговорио је Вучић у Нишу на питање новинара када ће бити представљен тим за београдске изборе.

Вучић је додао да избори за Беоргад неће скоро бити расписани, те да има још времена, а да ће се СНС њима бавити када буду расписани.

"Борићемо се да не изгубимо убедљиво, а ја већ честитам онима који су победили, који су се већ кандидовали и који убедљиво воде у тој трци за Београд", рекао је Вучић.

 

 

 

 

извор: Танјуг