Вести

Вучић: Нови планови улагања биће представљени 20. јануара

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ће нови планови улагања у Србији бити представљени јавности око Светог Јована, 20. јануара, а да се они односе и на плате и пензије.

Председник Вучић рекао је да се данас састао са министром финансија Синишом Малим како би додатно радили на плановима пројекта "ЕXPO 2027", јер је тај пројекат, нагласио је, шанса свих шанси и прилика за промену лица Србије.

Према његовим речима "ЕXPO 2027" није само питање развоја и инфраструктуре у новобеоградском и сурчинском делу Београда, већ десетоструко већих улагања за целу земљу од пчињског и јабланичког округа до севернобанатског, севернобачког и западнобачког округа.

"Ово је нешто што ће променити сваки део наше земље. Од улагања у дигитализацију, нове суперкомпјутере, нове дата центре, улагања у вештачку интелигенцију, у много нових путева, 12 ауто-путева данас градимо, градићемо их још више, као и брзих саобраћајница. Много нових пруга, болница, школа", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић нагласио је да јавна улагања морају да буду неупоредиво већа, и да за то сада траже додатне изворе финансирања, како се не би увећао ни јавни дуг у односу на БДП, али ни значајно повећао дефицит.

Председник Вучић рекао је и да ће за само годину и по дана просечна плата у Србији бити преко 1.000 евра.

"То су велике ствари, радујте се људи, надајте се, јер желимо да у наредне четири године променимо лице Србије. И сигуран сам да ћемо уз вашу помоћ и подршку успети у томе. Срећна Нова година и предстојећи Божићни празници", поручио је председник Вучић.

 

 

Извор: Танјуг