Вести

Вучић: Нови погони и више рада неопходни за мир и стабилност Србије

Мир и стабилност су најважнији, поручио је и данас премијер Александар Вучић обраћајући се радницима у фабрици ИГБ аутоматик, које је позвао да због тога још више раде, а немачке инвеститоре да још више улажу у Србију.

Вучић је приликом отварања новог погона компаније ИГБ аутоматик у Инђији рекао да је и на Светском економском форуму у Давосу видео да се многе ствари мењају, неке на боље, неке на лошије, да нико не зна шта ће се дешавати у 2017. години, да је регион осетљив, зато је мир најважнији.

"Уколико само за тренутак скренете поглед са управљача, воз може да исклизне са шина", упозорио је премијер и подвукао да је стабилност нешто на чему сви треба да раде.

Он је немачким инвеститорима поручио да нигде неће моћи да нађу услове за пословање као у Србији, обучену радну снагу и гаранцију пуне безбедности и сигурности инвестиција.

Како је додао, у Србији ће добити бар за пет одсто бољу понуду него у другим земљама.

"Срећан сам што сам овде, ово је 59. фабрика или овако велики погон који отварам у Србији", рекао је Вучић и поручио да је влада ту да помогне радницима и грађанима.

Нови погон немачке фабрике завршен за осам месеци, у међувремену је запослено 600 радника, иако је уговором договорено 510 радника, те нагласио да је влада за то издвојила 1.400.000 евра.

Плаћена је прва транша од 560.000 евра и не касни се у исплаћивању, додао је Вучић.

"То је важно за привлачење инвеститора, да људи увек могу да рачунају на пуну сигурност при склапању уговора", навео је Вучић и додао да је Србија поносна што је важан инвеситор за чијим производом је све већа потражња.

Вучић је рекао да је уверен да ће та фабрика до краја године запослити и 1.500 радника, између осталог и инжењере, те да ће повећати плате и бонусе.

Премијер је рекао да живимо у региону у којем је лако говорити, а много теже учинити нешто, где су речи јефтине, а рад скуп, где се лако критикује, а одговорност је тешко пронаћи.

"Оно што смо обећали у априлу, данас испуњавамо", рекао је Вучић и додао да 600 запослених радника данас јасно прави разлику између лажног и стварног јер су победили незапосленост и имају сигуран посао и будућност.

Навео је да зна да се не живи лако, да радницима није лако, али да само радом може да се напредује, јер ништа неће пасти с неба.

 

 

 

извор: Танјуг