Вести

Вучић обишао Дом здравља у Деспотовцу

Председник Србије Александар Вучић обишао је Дом здравља у општини Деспотовац, и обећао набавку мамографа, који недостаје тој здравственој установи.

Вучић је, наиме, запослене у Дому здравља упитао шта им недостаје, а пошто је добио одговор да им фали мамограф, председник је одговорио да је то најмање улагање, како жене из Деспотовца не би морале да иду на прегледе у други град, већ би то могле да обаве у свом месту.

"Сутра добијате новац за мамограф", рекао је Вучић и додао да је то део новог стандарда, нешто што није скупо.

Један мамограф кошта око 200.000 евра, а председник је констатовао да то није превелики издатак, ако се зна да држава у обнову клиничких центара, болница, опрему улаже и до чак 800 милиона евра.

"Биће повећања плата до краја године. Хвала вам на труду и раду", поручио је Вучић запосленима у Дому здравља, који су му пренели и да је пре око пола године 21 запослени примљен у стални радни однос, али да још увек има оних који чекају посао за стално.

"Није то увек лако за нас, јер то нама повећава обавезе драматично, али гледамо да то радимо више него раније. Нећу да обећавам Бог зна шта, али ћемо да покушамо", поручио им је председник.

Такође, пренели су му да Јагодини недостаје један скенер, који кошта око 200.000-250.000 евра, на шта је председник указао да и тај проблем мора да се реши.

"Да набавимо добар скенер, најбољи, да Поморавље добије најбољи скенер, 64-слајсни и да тиме решимо проблем за више година", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ће Јагодину и Свилајнац посетити за око два месеца.

Вучић је у Дому здравља на кратко поразговарао и са неколико житеља Деспотовца, који су дошли на вакцинацију.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк