Вести

Вучић обишао фирму Роломатик у Бајиној Башти

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је фирму Роломатик у Бајиној Башти, која се бави производњом алуминијумске столарије и градњом индустријских објеката и тренутно ради на новим објектима Аеродрома "Никола Тесла" у Београду.

"Овде сте могли да видите како једна успешна приватна компанија један изванредан посао ради и како помажу развоју Бајине Баште, и друштвено су веома одговорни", рекао је Вучић.

Навео је да Роломатик запошљава стотинак људи из Бајине Баште и Скелана у Републици Српској.

"Питао сам шта можемо да помогнемо компанији, ништа, они раде одлично, врхунске производе имају, граде и индустријске објекте. Они траже путеве, оно о чему разговарамо цео дан. Пут преко Kадињаче. Урадићемо тунел испод Kадињаче и шест километара пута Дуб-Дубце да скратимо пут и да оно што данас траје 50 минута између Бајине Баште и Ужица за само две године траје 25 минута", најавио је Вучић.

Додао је да ће бити и многих других пројеката од аутоматизације снабдевања водом до изградње локалних и регионалних путева у околини Ужица и Бајине Баште.

"У Ужицу Здравствени центар од чак 80 милиона евра, то ће бити пети Здравствени центар у Србији, обилазница око Ужица која је око 30 милиона евра, која ће да споји овај пут према Бајиној Башти са Ужицем и путем ка Златибору да се избегне центар Ужица, јер Ужице је један од градова са највећим степеном загађености", рекао је Вучић.

Биће изграђен тротоар до Перућца рекао је Вучић и поручио председници општине Бајина Башта Весни Ђурић да заврши градски трг који се гради две године.

"Највеће ствари радимо у годинама које долазе, и верујем да ћемо имати много више туриста. Имамо Тару, имамо Завојско језеро, Митровац, Митровац-Мећавник радимо 15 километара и мислим да ће бити много више туриста, да ће ту људи много више моћи да се упознају са вашом робом и да онда траже у Србији", рекао је Вучић.

Вучић је честитао Јовановићу што Ролопласт ради на београдском аеродрому и додао да Јовановићима припада захвалност што ће тај објекат да изгледа велелепно.

Власник Предраг Јовановић рекао је да је фирму основао његов отац 1990. године, а у почетку су производили само врата.

Роломатик данас међу стотинак запослених има петнаестак инжењера који воде велике послове, рекао је Јовановћ.

Јовановић се током посете Вучића фабрици пожалио да нема довољно машинбравара на тржишту.

На то је Вучић одговорио да Србији недостаје много занатлија готово свих струка.

 

Једва чекам да будем још један Трамп у свету

Вучић је поводом одлуке Твитера да поједине српске медије означи као оне који сарађују са Владом, рекао да једва чека да му искључе налог и да буде још један Трамп у свету.

"Једва чекам да ми искључе налог да будем још један Трамп у свету, да се покаже како је добро да талибански портпароли имају слободан приступ тој слободарској мрежи, за коју би неки рекли послушничкој мрежи. Ја да будем послушник таквима нећу“, поручио је Вучић.

Вучић је честитао медијима који се супростављају послушничкој мрежи и који шире слободарске тежње и слободарске идеје, уз питање зашто су се узнемирили што су тако означени.

"Ти људи су све најлепше рекли о тим медијима. С ким ће да сарађују - са тајкунима ? Најнормалније је да сарађују са Владом. Ми и не плаћамо највећи део тих медија, а они плаћају Глас Америке и ББЦ, па нису ставили да су то Владини медији, то нису медији који сарађују већ су Владини“, објаснио је Вучић.

Уз питање да ли је требало да пишу и "медији сарађују са лоповима који су опљачкали Србију" истакао је да то води до питања ко је цензор и показује да би они желели да буду цензори.

 

Србија неће ништа од Црне Горе, престаните са кукњавом

Вучић је поручио Црној Гори и њеном премијеру Здравку Kривокапићу да Србија жели најближе односе са Црном Гором, да не тражи ништа, али да неће дозволити да Србију неко понижава.

Вучић је рекао да је црногорски премијер Здравко Kривокапић био више пута у Београду и то не само у главном граду, а када је реч о званичним састанцима, рекао је да то иде мало другачије и подсетио на чињеницу да је готово годину дана од када је протеран амбасадор Србије из Црне Горе и да је Србија узвратила реципрочно.

Вучић је тако одговорио на питање да прокоментарише изјаву Kривокапића за Нову да не зависи од њега да ли може да дође у Београд и разговара са највишим српским званичницима.

"Сви сте добродошли. Што се тиче званичних састанака то иде мало другачије. Немојте сметнути с ума чињеницу да је готово годину дана од када је протеран амбасадор Србије. Сећате се због чега је протеран? Због венца који је положио на споменик Мојковачким јунацима, и зато што је рекао нешто неспорно, за шта и Kривокапић не може да каже да је спорно“, указао је Вучић.

Рекао је да је Србија одговорила реципрочно, па повукла своју меру верујући да ће Црна Гора исто урадити.

"То је само једна ситница. Немојте да говоримо о разним документима и актима које је доносила скупштина Црне Горе, проглашавање нашег народа геноцидним. Доносили су различите одлуке и у вези слања вакцина косовској војсци. Реч не би рекли да су их послали народу, већ су их слали онима који по Резолуцији 1244 не треба да постоје“, истакао је Вучић.

Рекао је да је прочитао глупости око Kривокапићевог доласка у Београд, и питања да ли ће бити изабран Јоаникије за митрополита.

"Политика заснована на трачевима и бесмислицама није политика, верујем само у политику резултата“, додао је Вучић.

Вучић је изразио уверење да ће бити прилике ускоро и за званичне разговоре.

Нисте приметили да се и данас у медијима води хајка против Србије. Пишу да Србија хоће нешто, али Србија неће ништа. Што причате сваки дан да нешто хоћемо? Ми нећемо ништа, не причамо за резолуције, вакцине, амбасадора. Сваки дан нешто кукате и жалите се. Престаните са кукањем и жалопојкама“, закључио је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк