Вести

Вучић обишао хотел "Биогор" код Параћина

Председник Србије Александар Вучић обишао је хотел "Биогор" у насељу Сисевац код Параћина чија је изградња у току, а вредност инвестиције је око 4,5 милиона евра.

Вучића су дочекали потпредседник Владе и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, власници хотела, грађани.

"Много вам је лепо овде, много улажете", констатовао је Вучић и додао да је потребан бољи пут како би долазило више људи.

Тај пут могао би да кошта око два милиона евра.

 

 

За 15 дана крећу радови на путу између Сисевца и Грзе

Вучић је најавио да ће за 15 до 20 дана почети радови на путу који ће спојити Сисевац и Грзу, у дужини од 18,5 километара.

Председник је рекао да ће бити урађена и још четири километра пута на путу од Ћуприје преко Сења до Сисевца и да ће бити завршена за два месеца.

Вучић је истакао да ће грађани врло брзо видети машине на путу између Сисевца и Грзе, како би се спојила та два туристичка места.

Рекао је да ће то повећати број туриста који ће када буду имали пут моћи преко Грзе да дођу у Сисевац.

Председник је напоменуо да у Параћину има око 6.500 незапослених и да ће држава смањити тај број и тако што ће довести инвеститора у параћинску стаклару, за коју су заинтересовани Швајцарци, Аустријанци и Словенци.

Најавио је да ће држава помоћи Параћину да реши проблем дугова, као и да ће довести у ту општину једног великог инвеститора.

"Када је реч о путевима, има толико посла да нема довољно машина и људи да то ураде, ми ћемо да платимо само да има ко да уради", додао је Вучић.

Такође, најавио је да ће бити урађен и пут од Параћина преко Дреновца до Појата.

Поновио је да очекује да за месец и по до два буде направљен први уговор са ЕУ за изградњу брзе пруге од Београда до Ниша и да ће за три или четири године моћи да се путује између Београда и Параћина за само сат и 15 минута.

Власници хотела, породица Миловановић, су рекли да ће им пуно значити пут између Сисевца и Грзе, јер ће онда имати више туриста.

Власница Радојка Миловановић је позвала Вучића да дође на отварање пута пошто ће то, како је рекла, бити завршено за неколико месеци. Председник се на то насмејао и обећао да ће доћи на отварање у задатом року.

 

 

Никад већа улагања у Крагујевац, сутра у посети

Вучић је изјавио да следе никад већа улагања у Крагујевац, у различите инфраструктурне пројекте, наводећи да ће обилазницу око града у срцу Шумадије градити конзорцијум домаћих компанија.

Председник је најавио да ће сутра посетити Крагујевац.

Вучић је подсетио да ће се у Крагујевцу градити нова канализациона мрежа, која је најкомпликованија због разуђености и раштрканости града.

"Више ћемо да издвојимо за Крагујевац, него у Ниш и Нови Сад, иако су дупло већи, посебно Нови Сад. У Крагујевцу, који је раштркан, где год се окренете, разграната је мрежа, то је чак 650 километара канализационе мреже које треба да градимо", рекао је Вучић.

Како је рекао, када се већ гради фекална, мора се изградити и кишна канализација, што се подразумева, како град "не би пливао у води када падне киша".

"То није урађено 70 година, сад ћемо да урадимо како треба", рекао је Вучић.

Такође, навео је да се ради обилазница око Крагујевца, о чему ће сутра, током посете, детаљније говорити.

"То је ''брдо пара'', 155 милиона евра, ће да кошта обилазница око Крагујевца. Градиће је конзорцијум српских компанија, такав је договор. Око 10 српских фирми. Нисмо хтели да пуштамо да странци учествује у томе, већ да понудимо српским компанијама...", рекао је Вучић.

Додао је да ће се тиме значајно растеретити град.

"Никада таква улагања нису била", подвукао је председник Србије.

Онда, како је рекао, остаје да се размотри питање "Застава оружја", чиме се већ баве стручњаци.

"Оружари и радници у аутоиндустрији су богатство и морамо то да искористимо. Суочићемо се са тим и урадићемо све најбоље за Крагујевац", рекао је Вучић.

Када се град буде спојио са свим путевима, постаће центар не само Шумадије, већ и целе Србије, као што је Ниш центар свих балканских рута, додао је Вучић.

 

Држава напредује па побеђује и Телеком

Вучић је истакао да је борба за права преноса Премијер лиге била права тржишна утакмица у којој је Телеком победио и додао да Телеком сигурно неће добити додатне субвенције за пренос енглеске лиге.

Председник је, на питање на шта би потрошио 600 милиона евра - на телевизијска права за енглеску лигу или нешто корисно за грађане, рекао да се некима све врти око 600 милиона, онима који су, како је рекао, крали секунде од РТС-а па себи ставили паре у џепове, и тада нису питали како те паре потрошити.

Истакао је да је фирма из Луксембурга више новца понудила у првом кругу, али је Телеком победио у другом кругу.

"Што се љутите на конкуренцију? Зато што држава неће да пропадне, што не можете да купите запослене Телекома да државна имовина буде уништена, а расте капитал некима", упитао је Вучић.

Вучић је рекао да би се питао одакле неком приватнику толике паре и констатовао да је добро да грађани могу да гледају Премијер лигу.

"Сада ће да гледају Премијер лигу, шпанску, француску лигу. Држава напредује па побеђује и Телеком. Немамо ништа против да приватници напредују, али понегде где држава има удео она жели да се такмичи", објаснио је Вучић.

Новинару Н1, који је поставио питање, поручио је да они имају белоруску и украјинску лигу.

"Најважније је да Телеком може да функционише добро. Немам појма да ли су платили толико или не. Знам само да су у првом кругу они платили више, да је била минимална разлика, и зато је био и други круг у којем је победио Телеком", објаснио је Вучић.

Вучић је рекао да се насмејао на наслове које је видео где га оптужују за заверу, додавши иронично да је седео са власницима енглеских прволигаша и да су договарали ту "светску заверу" како да победе Шолака и Ђиласа да не могу да емитују Премијер лигу.

"Завера је успела, Србија иде напред и важно је да већи број људи може да гледа Премијер лигу, да се Телеком више не урушава и уништава. Могли смо Телеком да закључамо да се наставило оно што се радило пре две године. Тада би рекли зашто сте уништили Телеком, а сада зашто се такмичи", констатовао је Вучић.

Вучић је оценио да људи из Телекома виде своју рачуницу, и да сасвим сигурно неће добити додатне субвенције за пренос Премијер лиге.

Нашалио се, на додатно питање на ову тему, да је он тај који одлучује и ко ће да буде првак Премијер лиге.

"Не може Сити да узме титулу поново, време је да то буде неко из Лондона, а Челзи тешко", оценио је Вучић.

 

Нећу дозволити тајкунима да опет разоре земљу

Вучић је поручио да неће дозволити тајкунима, који би хтели да приграбе све, да поново разоре земљу као што су то пре радили.

Вучић је рекао да разуме да медији које држе тајкуни желе да прикажу све негативно и да држава не постоји, као и да државни или полудржавни капитал буде уништен, како би могли тајкуни да наставе да распродају земљу.

"Држава неће бити уништена, то је моја политика, док сам председник Србије. Нећу да дозволим тајкунима да разоре Србију, зато што их никада није интересовала. Има и добрих тајкуна, али и оних којима је једини циљ да они узму све, а да народу и држави не остане ништа", навео је Вучић.

Председник истиче да не могу тајкуни све да приграбе, а да држава и народ немају ништа.

"То је давно завршена прича, још 2012. године, која се неће вратити. Србија се неће вратити у прошлост, већ иде у будућност", поручио је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк