Вести

Вучић обишао новопазарско село Буче

Председник Србије Александар Вучић обишао је новопазарско село Буче, где су га дочекали мештани.

Вучић је најпре обишао џамију, чија је градња почела септембра 2013. године.

Након џамије, председник Србије посетио је деветочлану породицу Сабахуда Љајића.

Вучић је разговарао са мештанима новопазарског села Буче и том приликом обећао донацију за завршетак изградње џамије, као и изградњу пута од Бијеле воде ка Голији.

Председник је, након обиласка џамије, рекао да је она подигнута на лепом месту и приметио како су људи који се Богу моле увек добри људи.

Са досадашњим радовима га је упознао Зијад ефендија Адемовић који је рекао да су мештани обезбедили сва средства, која су максимално исцрпљена.

"Све смо сами радили, није било донација са стране", објаснио је Адемовић додајући да џемат броји 350 домаћинстава на веома брдовитом терену.

Вучић је обећао донацију којом ће се џамија веома брзо завршити.

У разговору са имамом Вучић је рекао да мора још увек да научи много тога о исламу, и истакао да то показује колико дуго нисмо водили рачуна о комшијама, и како да честитамо празнике.

"Мени је данас обавеза да то знам", рекао је Вучић.

У разговору са мештанима, окупљенима у дворишту породице Сабахуда Љајића, Вучић је изразио задовољство што је видео много деце и што све генерације живе заједно и верују у будућност.

Вучић је рекао да ће држава да помогне и за путеве за Доњу Бучу у дужини од 1,2 километара, те да ће на њему наредних недеља грађани видети машине.

Осврнуо се и на проблем узгајивача стоке, и рекао да је од мештана чуо да је цена млека све нижа и да се нада да ће министар пољопривреде Бранислав Недимовић, који је, такође, боравио у Бучу, наћи решење.

"Што се откупне цене млека тиче, знам да људи траже више. Овде траже да се уједначи са свим другим. Требало би да видимо како да обавежемо откупљиваче да се цена нешто подигне да би сељаци имали рачун да држе краве и баве се сточарством", рекао је Вучић.

Мештани су затражили и изградњу пута од Бијеле Воде ка Голији.

Вучић се информисао колико би то коштало и добио информацију да су трошкови у висини од милион евра.

Обећао је да ће се тај пут градити, а да ће машине на пут изаћи већ за двадесетак дана.

Било је захтева и за обнову и изградњу других путева, као што је пут од Дуге Пољане до Голије.

С тим у вези је Вучић подсетио да Дуга Пољана добија ускоро ауто-пут.

"Волео бих да наши пријатељи у Босни и Херцеговини свој део ауто-пута граде, па би ви из Дуге Пољане ишли за 2,5 сата до Сарајева, али ћете свакако за 2,5 сата стићи до Београда", објаснио је Вучић.

Вучић је рекао да ће за месец и по дана бити потписан уговор за деоницу Пожега, Ариље, Ивањица, Дуга Пољана, Бољаре.

"Када дође ауто-пут до Дуге Пољане све ће се променити, доћиће инвеститори. Када дође ауто-пут Дуга Пољана, која је на пола пута између Пазара и Сјенице, добија све. Онда добијате фабрику и решавамо све проблеме", уверен је Вучић.

Истакао је да се ради и на изградњи водовода и канализације.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк