Вести

Вучић одговорио Пајтићу: Не замишљајте украјински сценарио

Премијер Александар Вучић одговорио је на изјаву лидера демократа Бојана Пајтића да ће Владу следеће године срушити незадовољни грађани.

Вучић је истакао да никада неће владати противно вољи грађана и да би га било срамота да влада са шест, 16 или 26 одсто подршке народа.

Упитан да прокоментарише изјаву лидера демократа Бојана Пајтића да ће актуелну владу рушити народ додавши он је рекао да сваку владу руши народ.

"Важно је да Пајтићеву петнаестогодишњу владу нико не руши. Толико је тога доброг урадио у неколико радних дана које је имао у тих 15 година", рекао је премијер и додао да ће Србија сачувати политичку и економску стабилност, а да ће се с власти силазити демократским методама.

Приметивши да се поново рађају идеје о украјинском сценарију, какве су, како је навео, демократе имале у току изборне кампање, Вучић им је поручио да се томе не надају, јер ће Србија сачувати политичку и економску стабилност.

"Без обзира на то ко ће бити на власти, са ње ће се силазити демократским методама - спаљивања скупштине, линчовања или украјинског сценарија, како неки прижељкују у Србији неће бити. То је ствар коју им обећавам и о којој их обавештавам", рекао је Вучић, а Пајтићу поручио да не машта о украјинском сценарију " јер му то ни народ ни власт неће дозволити".