Вести

Вучић: Одговорно понашање Србије јаче од албанског новца

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је веома важно што су утицајни људи из света политике који су учествовали на Безбедносној конференцији чули аргументе Србије по питању Косова и додао да је одговорно понашање Србије јаче од новца који косовски Албанци улажу лобирање.

Вучић је на питање колико смо далеко од финалног решења косовске слагалице, рекао да то неће ићи ни лако, ни једноставно:

"Ми смо мали део, али плашим се да ће ту слагалицу у Европи и целом свету много теже саставити. А ни ова наша неће ићи ни лако ни једноставно."

Говорећи о панелу на којем је у суботу "укрстио" аргументе са председником привремених косовских институција Хашимом Тачијем, уз учешће и комесара ЕУ Јоханеса Хана, Вучић истиче да је износио чињенице и штитио интересе Србије.

"Мислим да сам износио чињенице, штитио интересе Србије и српског народа, посебно на Косову и Метохији, то је мој посао, за то сам изабран. Много сам енергије и труда уложио, то неком изгледа лако, једноставно, али није", рекао је Вучић.

Вучић је скренуо пажњу да је значајан број моћних и утицајних људи било у публици на панелу, или га пратио преко лајвстрима, што је веома важно.

"Износио сам чињенице, говорио истину. Тачију није било лако, јер по питању Заједнице Српских Општина, такси, он не може да да довољно добар одговор", рекао је Вучић.

На опаску новинара вреди ли износити чињенице ако се зна да Приштина улаже много новца у лобирање, Вучић каже:

"Наша озбиљност и наша одговорност је цењенија од њиховог новца, али ми не смемо да заборавимо нешто друго - а то је да су многе велике силе, све западне силе, де факто признале независност Косова и да неће мењати своју политику."

Додао је да је, у оквирима у којима се ми крећемо, веома задовољан, али да имамо лимите које нисмо себи поставили: "Овог пута су нам их други поставили и немамо ми ту много простора за лепу игру и лопту у ''празан простор''”.

Служећи се мотом Минхенске безбедносне конференције - слагалицом - за одговор на питање о изборима у Србији, Вучић поручује:

"Не мислим да је то витално питање за људе, витално је да ли ће да живе боље. Кад год да буду избори, а зависиће од решавања наших државних и националних питања, а не партијских, кад год да буду - унапред вам кажем да ћемо изборну слагалицу успешно решити и још једанпут и убедљивије него икад победити."

 

 

Извор: Танјуг/ТВ О2