Вести

Вучић: Одличан састанак са Одил Рено-Басо

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је са председницом Европске банке за обнову и развој Одил Рено-Басо о приоритетним пројектима у области енергетике и инфраструктуре, реформској агенди и Плану раста за Западни Балкан, као и потенцијалу Србије за нова улагања у оквиру "EXPO 2027", која би додатно продубила сарадњу ЕБРД и наше земље.

"Одличан састанак са председницом Европске банке за обнову и развој Одил Рено-Басо.

Изразио сам велико задовољство због тога што Европска банка за обнову и развој, као водећи институционални инвеститор у Србији, јача и шири своје активности у региону, чиме ће се у великој мери повећати конкурентност и раст наше привреде", рекао је председник Вучић после састанка.

Председник Вучић навео је да су разговарали о приоритетним пројектима у области енергетике и инфраструктуре, а посебно о процесу трансформације енергетског сектора и већег учешћа обновљивих извора енергије, убрзању транзиције у области зелене енергије, повећању конкурентности приватног сектора, финансирању одрживе инфраструктуре и јачању регионалне повезаности, што су уједно и циљеви Србије у оквиру дугорочног плана убрзаног развоја.

Председник Вучић рекао је да је важна тема разговора била и реформска агенда у циљу унапређења инвестиционих прилика, као и неопходни услови за добијање средстава у оквиру Плана раста за Западни Балкан.

"Такође, разговарали смо и о огромном потенцијалу Србије за нова улагања у оквиру "EXPO 2027", која би додатно продубила сарадњу између Европскe банкe за обнову и развој и наше земље, која се до сада показала као једна од најпоузданијих партнера ове угледне финансијске институције. Указао сам на то да је Србија и иновационо чвориште региона, те да је подршка Европскe банкe за обнову и развој у том смислу од огромног значаја, пре свега за младе људе који су носиоци будућег развоја наше земље", навео је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да је још једном захвалио уваженој саговорници на великим инвестицијама у различите секторе, што је умногоме променило лице наше Србије.

 

 

 

Извор: Танјуг