Вести

Вучић: Односи САД и Србије у успону

Председник Србије, Александар Вучић, разговарао је телефоном са саветником за националну безбедност САД, Робертом О'Брајаном, који је поздравио допринос председника Србије испуњавању циља да Западни Балкан буде миран и стабилан регион, привлачан за америчке и друге стране инвестиције, које би допринеле његовом друштвеном и економском развоју.

Саговорници су констатовали и да су односи двеју земаља у успону, али да има још много могућности да се они унапреде до вишег нивоа, посебно у области економије.

Вучић је захвалио О'Брајану на личном ангажовању у јачању српско-америчких веза, истакавши да је отварање регионалне канцеларије америчке Међународне финансијске корпорације за развој у Београду снажна подршка друштвеном и економском развоју Србије, али и Западног Балкана.

Вучић је истакао да је, током састанака у Белој кући, схватио да саветник О'Брајан разуме позицију Србије и да је увек био спреман да чује захтеве и проблеме српске делегације.

Вучић је истакао да ће Србија поштовати договор из Вашингтона о економској нормализацији и да се нада да ће тај споразум допринети миру и стабилности у региону.

 

 

 

Извор: Танјуг