Вести

Вучић: Опљачкано мора бити враћено држави

АРАНЂЕЛОВАЦ - Лидер СНС Александар Вучић изјавио је вечерас да ће новац који су тајкуни опљачкали бити враћен народу и држави.

"Радили смо на 24 спорне приватизације, радићемо на 1.024 предмета у сваком граду и селу у Србији. Људи морају да знају да се лоповлук не исплати, да они што су опљачкали народ не могу да мисле да могу да буду мирни зато што је прошло пет или десет година од пљачке. Тај новац мора да се врати држави", рекао је Вучић на конвенцији странке у Аранђеловцу.

Србија, према његовим речима, по први пут успева да избегне све замке које међународна политика испред нас поставља: "По први пут у модерној српској историји, а уверен сам да то народ види, паметно и мудро избегавамо све замке које међународна политика испред нас поставља, зато што нам је један једини циљ не да се јуначимо, а показали смо много пута храброст, већ да гледамо како да извучемо све најбоље за наш народ и нашу земљу и да не страдамо, већ да радимо више и живимо боље", рекао је Вучић.

Он је позвао оне који се залажу за спровођење лоших сценарија, паљена, рушења... да покажу мало више бриге и љубави према сопственој држави, јер све би што би спалили и рушили народ би поново морао да диже. 

"Само један дан хаоса враћа нас деценију уназад. То говори колико су неодговорни ти људи", рекао је Вучић и подсетио да и када се доносила одлука о паради поноса рекао да само треба замислити шта би било да у свет оду слике разбијених глава стакала, излога... 

Он је запитао ко би вратио онда поверење у земљу и додао да нама треба слика мирне Србије, људи који раде добро живе: "То ће бити наша политика".

Вучић је говорећи о економској ситуацији и зајму од УАЕ прецизирао да Србија годишње плаћа само на камате милијарду и 50 милиона евра и да је то оно што су претходници опставили грађанима, а сада питају откуда две милијарде дефицита.

"То Србија мора да зна" рекао је Вучић и додао, на примедбе да је обећавао три милијарде зајма: "Донећу и три милијарде долара, а они нека уштеде бар 30. 000". 

Од милијарду долара које смо данас добили од Уједињених Арапских Емирата делимично ћемо да вратимо најнеповољније кредите узете претходних година, делимично ћемо их утрошити за буџетски дефицит, јер и данас трошимо висе него што стварамо, рекао је Вучић. 

Према његовим речима, за пар година треба учинити да Србија годишње на камате даје пола милијарде и да ко год буде био на власти има сређеније стање и прилику за даљи развој земље.

"Морамо такође да омогућимо да свако ко запосли људе добије пореске олакшице и тако бисмо могли да запослимо можда и 100. 000 људи у приватном сектору", рекао је лидер СНС и додао да је кредит за који је министар финансија Лазар Крстић данас потписао уговор намењен и пољопривредницима. 

 Први потпредседник Владе Србије и координатор служби безбедности Александар Вучић најавио је данас да ће нарко-бос Дарко Шарић наредних седмица бити приведен правди.

"Четири или пет година је на слободи Дарко Шарић. Ја вас уверевам да у недељама које долазе Шарић више неће бити на слободи", рекао је Вучић у Аранђеловцу.

Вучић је додао да ће ускоро бити познати и одговорни за смрт Ранка Панића.

"Иако је било безброј покушаја да се сакрије истина, да се све склони под тепих, у недељама пред нама биће откривени они који су одговорни за смрт Ранка Панића. После тога тешко да ће моћи да се сете ствари које смо обећали а нисмо испунили", рекао је Вучић.

Вучић је затражио убедљиву, већинску победу, како се не би догодило да се остале странке уједине у коалицију против реформи и напретка.

Председник Извршног одбора СНС Радомир Николић изјавио је данас да постоје политичари који као хоботнице пусте мастило и лове у мутном и пишу тајкунске законе пуне рупа и пљачкају државу и народ. 

Николић је рекао да би такви наставили са својим тајкунима да пљачкају да пре "годину и по један Шумадинац није победио на изборима и један млади човек није стиснуо петљу и пошао у борбу против њих". 

Према његовим речима, они су политичари искрени, поштени и уз свој народ су и товаре ан своја леђа народну муку и вуку и граде и раде...

Он је поручио грађанима да не наседају на приче да је победа извојевана и упозорио на оне који прете крвопролићем и нередима и који су спремни на све уколико не буду задовољни изборним резултатом.

Николић је рекао да је тешко и да је стога потребна комлетна реформа полтичког система, јавног сектора, државних предузећа...и позвао грађане да покажу у кога имају поверење.

"Тражимо шансу да наду која је пробуђена преточимо у стварност" поручио је Николић.

"Правда и закон држе земљу и градове, без правде и закона, дисциплине и реда нема доброг инвестиционог амбијента", поручио је потпредседник СНС Никола Селаковић на предизборном скупу напредњака у Пожаревцу, додајући да у земљу у којој се не поштује закон нико неће да улаже, те да путеви у таквој земљи служе да се из ње оде.

Вучић: За напредак земље важна снага руководства

ТОПОЛА - Лидер Српске напредне странке Александар Вучић поручио је данас да је за Србију и њен економски развој потребна политичка стабилност и истакао да је изузетно важна снага руководства која једну земљу може да вуче напред или у пропаст.

Вучић је на предизборном скупу у Тополи у порти Карађорђеве цркве поручио да ће се наставити борба против криминала и корупције како би се свима показало да се не исплати пљачкати.

Он је напоменуо да је Србија постала поуздан партнер и да је то политика која ће држави омогућити више пријатеља.

Указујући још једном на потребу политичке стабилност и да Србији није потребан босански или украјински сценарио Вучић је поручио да "мотке ником нису добро донеле осим ако су уперене против агресора".

"Они који мисле да моткама решавају ствари нека узму оловке у руке" рекао је Вучић и позвао грађане да изађу 16. марта на изборе. 

Он се позвао и на речи председника Србије Томислава Николића који је пред изборе увек говорио да се "дотерамо на дан избора и изведемо све своје на гласање". 

Потпредседник СНС Никола Селаковић казао је да исто онолико колико им је киша недостајала да натопе своја поља тако је Србији до пре годину и по дана, недостајало оно што грађане боли више од празног стомака, а то је правда.

Селаковић је истакао да је управо Вучић почео да враћа поверење грађана у институције и државу. 

Председник НС Велимир Илић указајући да су се окупили на значајном месту где је народ предао барјак Карађорђу да га води, а да данас грађани Србије тај барјак дају Вучићу како би било боље и сељаку и пензионеру...

Председник Извршног одбора СНС Радомир Николић је рекао да у Србији постоје политичари који се као хоботнице са пипцима држе за фотељу, друге ставили у џепове грађана,а трећим броје новац испод стола због чега народ нема посла, села одумиру а народ нема поверења у институције.

Николић је рекао да је ово питање опстанка или нестанка и да се Србија налази под корупционашким јармом из ког се не излази лако али да су стога потребне реформе и да зато треба уредити полицију, судство, здравство, образовање...