Вести

Вучић: Орден сведочанство о братској љубави српског и словачког народа

Председник Републике Србије Александар Вучић, који је у Новом Саду примио Орден првог степена Словачке Евангеличке цркве а.в. за изузетне досадашње заслуге и подршку словачкој цркви и народу, рекао је да је та награда сведочанство о братској љубави између српског и словачког народа који вековима живе заједно у нашој Србији.

"За мене је велика част и са усхићењем прихватам највећу награду коју Словачка Евангеличка црква додељује. Иако је овај орден формално намењен мени,  заправо је сведочанство о братској љубави између наших народа, српског и словачког народа који вековима живе заједно у нашој Србији", рекао је председник Вучић.

Нагласио је да орден припада свим грађанима наше земље који добро разумеју потребу не само да живимо заједно, већ и да смо сагласни око највећег броја ствари - да заједнички радимо и деламо ка истом циљу.

"Древна словачка пословица каже - добар сусед је најбоља ограда. Ми Срби и Словаци из дана у дан потврђујемо ову максиму градећи заједно  боље друштво и бољу будућност", рекао је председник Вучић.

Изразио је уверење да ћемо заједно у нади и весељу дочекати бољу 2024. годину.

 

 

Извор: Танјуг