Вести

Вучић: Остајем посвећен развоју чврстог пријатељства Србије и Русије

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је пријему у Амбасади Руске Федерације поводом обележавања Дана Русије и том приликом уручио амбасадору Александру Боцан-Харченку честитку упућену председнику Руске Федерације Владимиру Путину, у којој се, уз жеље да настави да води земљу путем благородне будућности, између осталог каже: 

"Вишевековна традиција братских односа наших земаља, испреплетане судбине наших народа и вредности које делимо, представљају чврсту основу за даље јачање стратешког партнерства, заснованог на међусобном поштовању и поверењу. Остајем лично посвећен развоју чврстог пријатељства и свестране сарадње Србије и Русије.

Пријатељство српског и руског народа карактерише и међусобна солидарност, што је потврђено и током пандемије КОВИД-19. Србија неће заборавити великодушност Русије и несебичну помоћ у борби против тог савременог изазова.

Користим ову прилику да још једном изразим захвалност Русији и Вама лично за активну подршку државним и националним интересима Србије и њеној политици мира, у корист стабилности региона," наводи се у честитки Вучића.

 

 

 

Извор: Танјуг