Вести

Вучић: Остајемо на путу реформи и за договор са Приштином

Председник Србије Александар Вучић најављује наставак реформи, које су већ довеле до трогодишњег суфицита у буџету и да остаје при убеђењу да ће само договор са Приштином донети трајан мир региону, који, наводи лист, и даље трпи последице ратова и распада бивше Југославије.

"Они који мисле да је могуће обуздати замрзнути конфликт - он никада није замрзнут, јер се у неком тренутку ''отопи''. А када се то догоди то је катастрофа за све", рекао је Вучић.

"Знам да се Срби у већини противе решењу косовског проблема и да је све што говорим супротно ономе што јавност жели", рекао је Вучић и додао да опозициони лидери "нису у позицији да прихвате реланост".

"Они немају план, једина важна ствар за њих је да ме називају издајником и да све остане како јесте. Али, не марим за то", рекао је председник Србије.

Вучић је казао и да би економски и трговински развој, као и договор о Косову помогли стабилности у региону.

"Ако будемо у стању да се међусобно повежемо економски и на друге начине, имамо шанси да будемо успешне земље. Иначе ће бити катастрофа за све нас. Сви одлазе из региона и зато нам је очајнички потребно да променимо укупну атмосферу у региону. Ако то не учинимо, не видим излаз, нема ни трачка наде на крају тунела", рекао је Вучић.

"Имају време на РТС као што нико није имао у претходном периоду. Присутни су, не знам, понедељком, уторком, четвртком. Ако говоримо о великим ТВ емисијама, увек су ту. Не знам шта они хоће. Кад год организују протест, има више извештаја о томе на РТС-у него о нама", рекао је Вучић и додао да је проблем што се "они увек жале на медије".

 

 

 

Извор: Танјуг