Вести

Вучић: Ови избори су јако важни, Србији је потребна стабилност

Председник Републике Србије и члан Председништва Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је вечерас да су напредњаци исправили раније грешке, слушали грађане и где о њима нису довољно бринули променили и целе листе и понудили потпуно нове људе.

"За мене су сваки избори важни. Постоје људи који знају колико је стабилност важна, колико је напредак важан и које год избор да изгубите уводите земљу у нестабилност или до онаквих промена које би могле да значе повратак у прошлост. И људи неретко узимају здраво за готово све оно што имамо данас и мисле да је могуће само да ствари иду на боље и да је немогуће да буду лошије, а могуће је да ствари буду много лошије", рекао је председник Вучић у  предизборној емисији на ТВ Пинку у којој учествују председница Народне Скупштине Републике Србије Ана Брнабић, председник Владе Републике Србије Милош Вучевић и чланови владе.

Председник Вучић рекао је да ће по питању избора најнеизвесније бити у Нишу и да би лично најтеже поднео да не победе у Нишу зато што је пуно тога урађено за тај град.

"Ако хоћете, пропорционално најбрже су плате расле у Нишу, оне су значајно ниже него у Београду и Новом Саду, али су биле много ниже, када говорите у процентима и пропорцијама, него данас. Неки људи могу да изгубе сто пута и на сваким изборима они кажу да су они победници. А неки људи и када победе на изборима, увек гледају где нису довољно убедљиво победили, проналазе у себи проблем и недостатке и желе да исправе те грешке за следећи избор", навео је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да су на овим изборима, што је важно, исправили грешке које су увидели да су раније чинили.

"Тамо где нисмо довољно пажње обраћали и нисмо довољно бринули о људима, променили смо целе листе. Замислите када ви од 60 кандидата за одборнике промените 60. Не зато што су сви ови људи били лоши. Тамо имамо много добрих људи. Али хоћете да пошаљете сигнал, схватили смо поруку људи, слушали смо грађане, разумели смо шта су нам рекли и донели смо потпуно нове људе, донели смо све другачије. То је оно што ми је важно", рекао је председник Вучић.

Нагласио је да треба увек себи поставити високо лествицу ако желиш да постигнеш највећи циљ. 

"Мој животни мото и већине људи овде је да Србија иде напред, није да побеђујемо ради победе, већ да бисмо могли да остваримо циљеве о којима смо говорили, о којима ћемо да говоримо, о изградњи болница, пруга, путева, већим платама и пензијама, али за то мораш да победиш", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је и да је лично учествовао у отварању више од 250 фабрика. 

Поручио је да зато избори нису игра нити играчка већ превише озбиљна ствар и позвао грађане да буду одговорни када изађу на биралишта.

 

За Србију најважнији развој ИКТ сектора, храна, лекови, јачање војске

Председник Вучић изјавио је да ће за Србију у будућности најважнији бити развој ИКТ сектора, обезбеђивање довољно хране и лекова и јачање војске.

Председник Вучић као посебно важно за Србију навео је развој вештачке интелигенције, софтвера и ИКТ сектора.

"Друго је храна, мораћемо да се посветимо храни и да боље управљамо нашим пољопривредним ресурсима у будућности и нашим индустријским капацитетима прераде. Под три су здравство и лекови. Здравство и фармација, значи болнице и клинички центри, али и лекове да обезбедимо довољно и довољно тзв. генеричких сировина за лекове у будућности", рекао је Вучић.

Председник Вучић као четврту ствар навео је јачање војске да би била одвраћајући фактор и да би умели да сачувамо мир.

Говорећи о "EXPO 2027", председник Вучић рекао је да ће сваки грађанин Србије препознати његов значај.

"EXPO је пут од Бачког брега преко Сомбора до Кикинде и Црње. EXPO је ауто-пут од Мердара до Ниша, Мерошине и Прокупља. EXPO је свака нова фабрика и све оно што ћемо да урадимо до краја 2027. године", поручио је председник Вучић.

Говорећи о запослености, председник Вучић рекао је да је Срем, уз Београд и Нови Сад, најразвијенији и да готово нема незапослених, јер је тај ниво испод пет одсто.

Навео је да је Рума раније имала велике дугове, а да данас има на рачуну 600-700 милиона и шест фабрика, од којих је пет лично отварао.

"И Сремска Митровица иде добро, прилично добро, као и Стара Пазова. Једино ме још мало брине Шид, али тамо смо кренули да мењамо ствари. Заједно са људима из локалне самоуправе верујем да ће бити добро", рекао је председник Вучић.

Навео је да се много уложило у Панчево, а да ће се резултати тога тек видети у будућности.

"Цео Банат, и јужни, и средњи, и северни Банат, мораћемо да радимо много више. И на инфраструктури, и на запошљавању, и на свему другом. И, наравно, западнобачки округ, остали смо дужни Сомбору, пре свега, али и Кули", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да очекује да ће и изградња пруге која иде преко Врбаса са велелепном станицом у Врбасу до Суботице много значити за довођење инвеститора и долазак туриста.

"Људи знају када набројимо да ћемо то да радимо и људи знају када кажемо да ће до септембра да буде отворено још тих пет и по километара брзе саобраћајнице до Врања, да ће да буде отворено брзо до Пожеге ауто-пут, да ће да буде отворен Кузмин - Сремска Рача ауто-пут, да ће до краја године да буде Шабац - Лозница брза саобраћајница. До Пожаревца ускоро отварамо брзу саобраћајницу од ауто-пута, онда настављамо према Градишту, Голупцу", навео је председник Вучић.

Председник Вучић поручио је члановима своје странке, а посебно функционерима да науче да разговарају са људима и да их слушају.

Како је рекао, то је оно што ће морати да мењају у странци.

"Нису нама људи замерали резултате. Нама су људи замерали то што су понекад видели да није било довољно пажње њима упућене. Зато што неки наши људи када се дочепају власти, то буде ташна, машна, аутомобил, секретарица, али више људи нису важни. И тешко је примати људе. А ја им кажем, примајте, мучите се, па макар не испунили ни 90 одсто онога што од вас траже, поштоваће то што сте се борили и што сте их слушали", рекао је председник Вучић. 

Председник Вучић поновио је и да док год има парламентарну већину неће дозволити да се не ради недељом.

"Може неко да поднесе предлог, али ћемо да изгласамо против. Зато што људи мисле да је срећа у нераду, да је срећа у неактивности, да је срећа у лажним и празним обећањима. Ја не могу људима да обећам бољи живот, нити ико нормалан и паметан може, уколико не будемо радили више и напорније", рекао је председник Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк