Вести

Вучић: Пишемо историју Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је градилиште и раднике у Сурчину, где ће 2027. године бити велелепни комплекс "EXPO 2027" и том приликом сео је са радницима за сто и разговарао са њима о напретку радова али и условима за рад.

"Срећан сам што имамо овако вредне људе. Сви ови људи знају да, осим што зарађују за живот за себе и своје породице, знају и да учествују у нечему што је историјска ствар и знају да ће и њихова деца и унуци да кажу да су њихови очеви и деке правили историју. То се неће променити шта год радили", рекао је председник Вучић и додао да радници морају да брину о себи и да се освежавају.

"Поносни смо што градимо Србију и што иде у оваквом смеру", рекао је један од радника.

"Плашим се рока за стадион, ово друго ћемо стићи", рекао је председник Вучић, док су га радници уверавали да нема чега да се плаши и да ће све стићи на време.

"Полагао сам "Тимови и тимски рад" на факултету, данас "Психолошку припрему". Много сам срећан кад видим овакав тим који су мотивисани и позитивни. Да ја не кварим и не глумим тренера. Моје је да будем песимиста", рекао је председник Вучић, а на питање Вучићевића да ли је положио испите, рекао је:

- Јесам, јесам.

 

О "EXPO 2027"

- Радимо са тематским парком. Гледамо шта је то што није прескупо од Леголенда до многих других, па да направимо оно што је апсолутно најбоље. До краја 2026. године ће бити готов Делфинаријум, као што ће и код Ушћа бити готов акваријум. То нам је мање од две и по године.

Министар Мали је пројекат Експо упоредио са Београдом на води.

"Морамо да завршимо, немамо избора", рекао је министар Мали.

Председник Вучић рекао је да је срећан што људи различитих вера раде и да му је драго.

"Сви лепо и заједно. Сви се поштујемо и волимо. Пишемо историју ове земље. Схватили смо да смо као људи исти", рекао је председник Вучић.

"Овде ће квадрат бити скупљи него у центру града. Пристан ће бити на километар одавде. Имаћете булевар, возила која немају возаче. Ко год буде овде живео, биће на најбољем месту. Потпуно нови центар Београда, као у Лондону Бродвеј. Као Београд на води, победио све. А ово ће бити апсолутна вредност и велико чудо", рекао је председник Вучић.

 

О летећем таксију

"Ја се никада не бих смејао и никога не бих потцењивао. Ако сам рекао да ће бити летећи такси, биће. А ви чекајте па ме питајте то 1. јануара 2027. године. Ми већ преговарамо са 6 компанија за летећи такси", рекао је председник Вучић.

 

О Националном стадиону

"Биће по лепоти у прва три, ја мислим и најлепши. 2028. године овде ће се играти финале Лиге европе. Нека гледају ови из Звезде и Партизана је л' ће да ураде нешто", рекао је председник Вучић.

 

О изјави Дениса Бећировића

"Некима се веома жури да и свој и друге народе уведу у несрећу. Мени се жури да сачувамо мир и стабилност и да наставимо са оваквим пројектима. Ти којима се жури у сукобе, нека добро размисле шта раде. Лоше је то што раде и за наш и за њихов народ, не разумем зашто", рекао је председник Вучић. 

 

 

Извор: Информер