Вести

Вучић: Пола милионa евра за локалне путеве у Брусу

Председник Србије Александар Вучић обећао је мештанима Бруса изградњу локалних путева и рекао да ће до краја године буџет за то бити повећан за пола милиона евра.

Вучић је, у обраћању мештанима, рекао да има много километара локалних путева који нису урађени или нису добри.

"Имате 430 километара локалних путева на територији општине Брус, а од тога је добро асфалтирано свега 90 километара. Повећаћемо до краја године новац за путеве за пола милиона евра за Брус", нагласио је Вучић.

Са тим у вези рекао је да се шеф Путева Србије Зоран Дробњак презнојио, јер му није лако пошто сви траже путеве.

"Немамо више фирми које могу да раде путеве. То никада није био случај", констатовао је Вучић.

Вучић је подсетио на радове, од ауто-пута Ниш-Мердаре, до државног пута од Мерошине до Мердара, Моравски коридор који се ради.

"Неки људи се чуде и питају како је могуће да са толиким жаром говорим о томе. Како да не говорим тако када смо седам деценија само причали о томе. Где год да кренете имаћете ауто-пут и добре путеве ускоро", нагласио је Вучић.

Најавио је да ће у Брусу бити замењене азбетске водоводне цеви, да ће бити постављени пречишћивачи на Расини, као и да ће Брусу бити, за седам дана, поклоњена нова машина за чишћење смећа.

Исто тако Вучић је рекао је да ће се довести и гас до Бруса.

"По мало сам љут на себе, градили смо примарни гасовод, магистрални до много места, али онда станемо у том месту. Челик урадимо али не развучемо до индустријских зона, не урадимо пластику, не дамо грађанима да се прикључе на гасовод. Тамо где гас дође, а радимо на ширењу гасоводне мреже по целој Бруској општини, што ће коштати до 12 милиона евра, долазе и инвеститори", рекао је Вучић.

Све што ће се урадити биће показатељ инвеститорима да могу да дођу, истакао је Вучић.

Вучић је такође најавио да ће две велике трафостанице бити урађене како би Брус био снабдевен добром енергијом.

"За такве ствари се чека сто година да буде урађено. У ситуацији смо да то урадимо зато што нисте хтели повратак у прошлост, што сте разумели да морамо да радимо и да само радом можемо да направимо резултате", рекао је Вучић. 

Вучић је истакао да ће промене допринети и враћању грађана који су се отиснули у иностранство.

"Такав напредак економије омогућава да можемо да чувамо српско име и презиме, да водимо истинску националну политику, да чувамо нашу Србију, али и да се развијамо брже него друге земље у западној Европи. А то можемо само ако верујемо у себе. По први пут смо најбољи по развоју, не само у одбојци и тенису", нагласио је Вучић.

Рекао је и да ће бити обновљен Дом "Врачар" указујући да је како изгледа срамота за Београд.

"Ту срамоту ћемо исправити у најкраћем року, најавио је Вучић.

Вучић је од Дробњака добио карту са планом решавања пута Брзеће- Рендаре, а Вучић је поручио да треба да ради пут Жилинци-Велика Грабовница. На захтеве да Брус добије фабрику Вучић је истакао  да зна да је фабрика најважнија свуда и да се због тога доводи гас.

Правимо услове да нове фабрике дођу, а док не дођу наћићемо неке из државног система, како би жене, које су стуб куће, могле да се запосле, рекао је Вучић.

Вучић је на крају поручио мештанима Бруса да ће ускоро видети раднике, и да ће држава обавити свој посао.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк