Вести

Вучић: Политика вешала и прошлости неће победити политику будућности

Председник Александар Вучић поручио је, током посете Опову, да политика вешала и политика прошлости неће победити политику будућности.

Вучић је у разговору са мештанима, испред Дома здравља у том месту, рекао да се брине о Опову, као и о целом Јужнобанатском округу и истакао да је за тај крај потребна још једна фабрика.

Додао је да зна свако село и проблеме сваког села у оповској општини и да брине о њима.

"Немојте да бринете и да се секирате када видите да има оних који нису одговорни, а који би да нас врате у прошлост. Политика вешала и политика прошлости никада неће победити политику будућности?", поручо је Вучић и захвалио на величанственом дочеку који су му мештани приредили испред Дома здравља.

Председник је навео да је општина Опово била задужена 105 милиона динара, а да су данас дугови спуштени на 70 милиона, али и истакао да није задовољан ни ониме што је урадила садашња власт, јер то још увек није довољно.

Истакао је да се у претходном периоду радило на побољшању услова за најмлађе и најстарије, а планови су и да се ради на запошљавању, што је за најнеразвијенију општину у Војводини најважније.

"Бринемо о Опову, као што бринемо о целом Јужнобанатском округу", подвукао је Вучић.

Вучић је нагласио да ће се радити на томе да се брзо заврши пут до Дебељаче.

"Са радовима на том путу се кренуло 2011. године, али, видели сте, изгубљени су милиони динара, вас грађана Опова и других грађана Србије. Сада је више него крајње време да то завршимо", казао је Вучић.

Истакао је да ће бити изграђен аутопут Београд-Зрењанин и Зрењанин-Нови Сад, чиме ће, како каже, грађани Опова бити боље повезани и са Зрењанином и са Београдом, а много ће значити и за довођење инвеститора.

"То ће значити да људи овде могу да остану и планирају своју будућност", нагласио је председник.

Подсетио је на инвестицију ЗТФ која је дошла у Панчево, а која ће значити и за Опово, и додао да му је на тој инвестицији честитала чак и канцеларка Немачке Ангела Меркел.

"То је капитална инвестиција која ће запошљавати људе и моћи ћете да видите колико ће промена донети у цео Јужнобанатски округ", казао је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг