Вести

Вучић: Помоћ текстилној компанији Макарон мода, да повећа број радника

Настављајући кампању "Будућност Србије", председник Србије Александар Вучић је у Великој Плани започео обилазак Подунавског округа посетом текстилној компанији "Макарон мода".

Вучић је у пратњи власника компаније "Макарон мода" Сафета Сеглама и председника општине Игора Матковића обишао погон турске компаније који је отворен почетком јула 2017. године и у који је до сада уложено близу три милиона евра.

Председник Александар Вучић најавио је подршку турској текстилној компанији "Макарон мода", на различите начине, јер је, истакао је, најважније да фабрика следеће године у ово време, уместо 124 има 400 запослених, док је власник Сафет Сеглам обећао да ће постепено повећавати плате.

Председник је рекао да држава до сада није помогла тој текстилној компанији, али да ће од сада то чинити, на различите начине, субвенцијама по запосленом, јер је значајан сваки запослени радник.

"Најважније је да у ово време следеће године уместо 124, имају 400 запослених", подвукао је Вучић.

Вучић је указао да је у Великој Плани и том делу Србије све уништено.

"Тамо где смо имали Гошу, која је била центар индустрије вагона и тешке индустрије, све је уништено и разорено, велики број незапослених...", рекао је Вучић.

Указао је и да је 1991. године у Смедеревској Паланци био исти број умрлих и рођених, а данас је три пута више умрлих него рођених.

"То су катастрофичне размере. Показују шта смо од 90-их, а нарочито 2000-их успели да уништимо и разоримо, и то сад полако поправљамо", рекао је председник.

Вучић је замолио власника из Турске да повећа плате запосленима.

Вучић је, такође, напоменуо да су, поред великих инвеститора, пре свега из Немачке, који запошљавају, 2.000-2.500 људи, за мања места важни управо турски инвеститори, који у погонима запошљавају по 200-300 људи.

Рекао је да су Турци направили лепу фабрику на месту старе где је радило 600 људи и напоменуо да Немци неће да дођу у мања места, већ траже седишта округа и најбоља места за бизнис.

Најавио је да ће се радити реконструкција пута Смедеревска Паланка - Велика Плана у дужини до 13,5 км додајући да је за то потребно око три милиона евра.

Рекао је, такође, да ће се урадити и студија која ће показати да ли је безбедно да Смедеревска Паланка добије директно скретање са аутопута.

"Ако то не би угрозило безбедност, ми ћемо да платимо да се то уради", додао је Вучић.

Истакао је да је важно да се општине не задужују и да имају сређене финансије, да не праве глупости, као што прави половина општина.

"Задужују се и не знају како да спусте дефицит. У Великој Плани је стање финансија много боље него у другим општинама, где би сте очекивали да је много боље".

Вучић је рекао да се у фабрици праве најбоље и наквалитетније јакне.

"Ово је врхунска јакна, скупа јакна. Радници вредно раде, а плате су мале", рекао је Вучић власнику фабрике.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк