Вести

Вучић: Потезом пера се ништа не може отети

САРАЈЕВО - Премијер Александар Вучић поручио је вечерас приштинским властима да својом одлуком о имовини бивше СФРЈ, Србије и Војводине ништа нису отели, јер у ту имовину не могу да уђу нити да је отму.

"Ни у шта од тога што сте планирали не можете да уђете, ништа од тога не можете да отмете", поручио је у изјави новинарима у Сарајеву, где сутра учествује на самиту премијера Западног Балкана.

Упитан да ли ће са представницима Приштине разговарати о тој теми, одговорио је "шта да разговарате са њима о томе?".

"Они морају да донесу било шта у жељи да нас провоцирају", рекао је Вучић додајући да је бесмислено то што раде.

Такође је казао да није сигуран да је косовски премијер Иса Мустафа смислио одлуку о отимању имовине, односно да није сигуран да је то "његова генијална идеја", јер су, како каже, приштинске власти увек избегавале да говоре о имовини.

"Као потезом пера смо ми сада нешто отели" - Нисте ништа отели. То што сте ви себи написали нема смисла. Напишем и ја, када нацртам коња да је то коњ, а на коња не личи, више личи на кућу и јаје него на коња. Али нема везе написао сам испод. Тако је и он написао нешто па сада шта има везе", закључио је премијер.

Вучић на вечери питао Мустафу о присвајању имовине

САРАЈЕВО - Српски премијер Александар Вучић није пропустио прилику да вечерас у Сарајеву на радној вечери коју је за премијере Западног Балкана приредио председавајући Савета министара БиХ Денис Звиздић пита косовског премијера Ису Мустафу на којим основама је Приштина донела одлуку о присвајању српске имовине, сазнаје Танјуг.

Према незваничним информацијама, Вучић је питао да ли је ту одлуку донео сам или уз нечију сагласност.

Иначе, овај потез Приштине обелодањен је данас, тако да је прво неформално окупљање премијера за вечером неминовно било под непријатним утиском тог догађаја.

Танјугов извор наводи да јесте било напето, али да је вечера, ипак, протекла у истом саставу.

Вечери у сарајевском ресторану Либертас присуствовали су и министар спољне трговине и економских односа Босне и Херцеговине Мирко Шаровић, премијер Албаније Еди Рама, као и амбасадори Србије и Албаније у БиХ Станимир Вукичевић и Илир Мело.