Вести

Вучић: Председник сам свих грађана

Председник Александар Вучић је посетио данас фабрику намештаја "Пеми - стил Трлић" у општини Коцељева, у Мачванском округу. Председника је дочекало руководство фабрике, али и грађани Коцељеве, а он је, у обраћању, најавио веће плате и пензије ове и следеће године, и то без повећања јавног дуга, јер у српском буџету има пара.

Вучић је рекао да је до сада највише урађено за велике градске центре, а да ће сада покушати више малих инвеститора да доведе и у мања места, те да подстиче домаће произвођаче, и то оне који могу да запошљавају људе и да обезбеде њихов опстанак и останак. За људе из тог округа значајно је да се планира да се повежу Шабац и Лозницу са Београдом и Новим Садом, аутопутем и брзом саобраћајницом. То ће, рекао је, и за Коцељеву много да значи, јер ће бити бољи путеви и према Осечини, као и за повезивање Колубарског и Мачванског округа.

"Видећемо на различите начине како да помогнемо и како да даље унапређујемо производњу и нашу економију", рекао је Вучић. Најавио је да ће сви јавни објекти бити обновљени и осавремењени, од поште до домова културе, школе и вртића, јер, како каже, Србија данас има новца. Наш је посао, каже, Вучић да сачувамо мир и стабилност, а Приштини поручује да нећемо да дозволимо угрожавање српског народа и да ћемо знати да сачувамо наш народ.

"Ако сачувамо мир и Коцељева ће бити боље место за живот", рекао је Вучић и захвалио грађанима на дочеку.

Председник Србије Александар Вучић је изјавио да је председник свих грађана и да се труди да учини Србију бољим местом за живот за све, али да има право на свој став и мишљење.

"Ако председник не би имао право да каже шта мисли онда би то била земља за коју нисам чуо да постоји у савременом свету", рекао је Вучић.

Он је тако узвратио на коментар новинара Инсајдера да током кампање Будућност Србије користи позицију председника Србије и прекорачује овлашћења тако што се у својим наступима обрачунава са политичким противницима, иако је председник свих грађана.

"Чини ми се да се понашам не само у складу са Уставом и законом, већ и онако како то већина грађана Србије жели да радим - вредно, марљиво, поштено и одговорно. И да се трудим да нашу земљу учиним бољим местом за живот", истакао је Вучић. Он је нагласио да је председник и грађана који не гласају за СНС, да и њима помаже и говори шта мисли.

"Председник ваљда има своју главу, ни о каквом кршењу није реч. Моје је да мислим својом главом и да одговарам на питања. Нисам знао да сте ви судија Уставног суда и да пресуђујете да ли кршим Устав, али ви дајете себи и то право", рекао је Вучић. Навео је да сви могу да виде колике су промене у Србији и да постоје политички противници који не могу да се похвале оним што су радили раније, јер су отимали и пљачкали.

"Не могу да се похвале ни својим идејама, јер их немају, осим како мене да склоне. Морам и о томе да говорим, ја нисам човек који ће да ћути на неистине и направду, већ оно што мислим. Ако председник не би имао право да каже шта мисли онда би то била земља за коју нисам чуо да постоји у савременом свету", рекао је Вучић.

Нагласио је да о демоктратском капацитету наше земље говори и то што новинари могу да му кажу у лице несметано све што мисле и питају шта желе, док за време председника Бориса Тадића и председницима пре њега нико, истиче, тако нешто није могао да каже у лице, јер би им био забрањен улаз на конференције, отет микрофон или би били прекинути.

"Ја сам вам на најљубазнији начин одоговорио", додао је Вучић.

 

Посао, путеви, плате, бољи стандард - то људи траже

Људи ми се највише жале на то што немају посао, али и на недовољно путева, саобраћајница, а највише питају за више плате и пензије, и када ће им стандард бити бољи, рекао је председник Србије Александар Вучић који у склопу кампање "Будућност Србије" обилази Србију како би "на терену" видео шта људе тишти и шта још треба урадити.

На питање новинара шта га пита и на шта му се жали "обичан" свет, каже:

"Од Врања до Панчева, и Мачванског округа, људи се, иако мање него пре, жале пре свега на недостатак посла. То је и даље кључни проблем. У селима то је недостатак путева, соабраћајница. У Лозници, Шапцу, сви чекају путеве, јер то доводи инвеститоре". Ту су и субвенције, све оно што људима значи живот, животни стандард, више плате и пензије, додаје Вучић.

Како је приметио, они избегавају теме које им, као и њему уносе немир, а то је неодговорно понашање Приштине.

"Надам се да ћемо то успети да превазиђемо", рекао је он.

Вучић је истакао да је у општинама Мачванског округа које је данас посетио наишао на невероватан дочек, те да је у свим местима, кроз разговор са грађанима, видео шта је урађено, а шта је још остало да се уради. Он је као позитиван пример навео приватну "Џемару", коју воде млада девојка Ивана Поповић и њена мајка, Бранислава Нићић.

"Уз изградњу инфраструктурних објеката, оних највећих попут аутопута Рума - Шабац, брзе саобраћајнице Шабац - Лозница и довођење инвеститора, изградњу и реновирање јавних објеката у свим општинама, остаје нам да даље подстичемо предузетништво. И, наћи ћемо начина да тај посао подстакнемо", рекао је Вучић. Додао је да је у разговору са грађанима сазнао да недостаје квалификована радна снага.

"Али, видим и момке од 17-18 година. Раде, уче се послу. И то је део дуалног образовања и те ствари ћемо морарти да 'гурамо' још брже, снажније и убедљивије, како бисмо постигли добре резултате", рекао је Вучић.

На крају посете Коцељеви, председник је од једне мештанке, добио фотографије свих његових ранијих обилазака тог места.

 

Имамо шта да прославимо

Председник Србије Александар Вучић честитао је грађанима Србије празник Сретење.

"То је велики дан у историји српског народа, не само везан за Први српски устанак, већ и за доношење једног од најмодернијих Устава прве половине 19. века. Имамо шта да прославимо, мислим да смо прошле године направили велике и значајне резултате", рекао је Вучић. Каже да зна да грађани никада неће бити задовољни.

"Видео сам много људи који тешко живе, али и они виде помаке и знају да ствари иду ка бољем. Надам се да ћемо следеће Сретење дочекати у још бољем расположењу", рекао је Вучић, који је данас у оквиру кампање Будућност Србије посетио Мачвански округ.

 

Александар Вучић у реконструисаном Дому ученика у Владимирцима

Председник Александар Вучић посетио је данас и Владимирце у Мачванском округу, и у том месту обишао реконструисани Дом ученика Посавотамнавске средње школе. Испред школе дочекао га је велики број грађана, којима је рекао да је Дом ученика мала инвестиција, а да велике инвестиције тек предстоје Владимирцима, као и осталим општинама Мачванског округа.

"Наш је посао да радимо вредно. Земљу смо извукли из кризе и данас имамо више новца за изградњу путева, железница и повећање плата и пензија. То смо урадили захваљујући вашој подршци", рекао је Вучић.

Он се извинио грађанима Владимираца, јер, како каже, увек када се прича о Мачванском округу, стално се размишља о Шапцу и Лозници, а мора се водити рачуна о свим општинама тог краја. Председник им је обећао да ће им довести једног инвеститора, како би њихова деца имала сигурну будућност.

 

 

 

 

извор: Танјуг