Вести

Вучић: Прибој значајно промењен у последњих седам година

Председник Републике Србије Александар Вучић је на отварању хотела "Терме 36.6" у Прибоју истакао да се тај град много променио у последњих седам година и да је поносан на ту чињеницу.

Вучић је у обраћању рекао да су се за Прибој борили он и многи његови људи, а посебно је захвалио саветнику Јергу Хескенсу.

Истакао је и да можемо да успемо само ако имамо људе и породице као што је породица Горана Деспића која је инвестирала у обнову хотела.

"Радио је цео живот и одлучио да уложи у Србију, а могао је лагодно да живи три живота без икаквих проблема од Монака до Москве. Он је решио да новац који је тешким радом зарадио у иностранству уложи у свој Прибој“, рекао је Вучић.

Вучић је подсетио да је Деспић добио признање патријарха Српске Православне Цркве Иринеја, те најавио да ће добити одговарајући орден Републике Србије за све што је урадио за овај крај.

"Прибој не изгледа као пре седам година када сам долазио. Ако је неко поштен нека узме слику Прибоја од пре седам година и данас, па погледајте шта је било и шта је данас у Прибоју. Данас када видите овакав хотел са четири звездице, а онда газда Деспић каже да нуди ноћење са доручком за 2.990 динара. Kада га питате како се исплати, он не кука и каже има рачуна“, додао је Вучић указујући да су му нуђене субвенције, али да их је одбијао.

Вучић је рекао да ће у хотел, у који су уложени милиони, долазити гости из целе Србије, али и иностранства.

Пренео је да је договорено да се од 1. октобра крене са изградњом пута Прибој-Kокин Брод, како би се спојили Златибор и Златар са Прибојем, што ће коштати најмање 850 милиона динара.

"Настављамо да радимо на прузи Ваљево-Врбница. Пут ћемо брзо да завршимо, али за три до четири године моћи ћемо да кажемо да идемо солидном брзином пругом Београд-Бар“, нагласио је Вучић.

На крају је честитао Прибојцима што је њихов град међу најбољима у Србији по вакцинацији са више од 50 одсто вакцинисаних.

 

Много је проблема и притисака на Србију због Kосова и Метохије

Вучић је рекао током обиласка реконструисаног хотела "Терме 36.6" у Прибоју, да Србији економија добро иде, али да ће бити много проблема и притисака због Kосова и Метохије.

Kако је рекао, све остало у Србији иде боље, али га забрињава проблем Kосмета.

"Много је политичких проблема и притисака на Србију због Kосова и Метохије. Плашим се да ће ових дана да крену са разним чудима, али борићемо се, предаја није опција", рекао је Вучић.

Додао је да економија иде добро, да ће пензионери имати пензије, те да ће бити и више радних места за грађане.

 

Урадићемо цео пут Kокин Брод-Прибојска Бања-Прибој

Вучић је најавио да ће у потпуности бити урађен пут Kокин Брод-Прибојска Бања-Прибој, за шта ће држава издвојити осам милиона евра.

Вучић је окупљеним грађанима на отварању хотела "Терме 36.6", рекао да ће ускоро видети машине на изградњи пута, а очекује да ће кренути да раде најкасније 1. октобра.

То ће привући нове инвеститоре и биће још фабрика у Прибоју, нагласио је Вучић.

"Имаћемо много политичких проблема и притисака због Kосова, али економија нам иде добро, а и пензионери ће имати веће пензије и обезбедићемо више радних места за наше грађане", поручио је Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк