Вести

Вучић присуствовао спајању железничког колосека на деоници Стара Пазова - Нови Сад

Спајањем железничког колосека на деоници Стара Пазова - Нови Сад на вијадукту у пловном делу Дунава, свечано је обележен завршетак грађевинских радова на тој деоници, у присуству председника Републике Србије Александра Вучића и генералног директора РЖД-а Олега Белозјорова.

До места на којем је колосек спојен, Вучић и представници руских партнера дошли су возом, коментаришући да пруга "изванредно изгледа".

Машиновођа, који је управљао возом, истакао је да тај посао ради већ 30 година и да само може да пожели да се вози оваквом пругом.

"Возио сам на разним пругама, али овако нешто нисам имао", додао је машиновођа.

Вучић је рекао да је пресрећан када тако нешто чује и додао да је пруга боља него у Швајцарској и да ми као да се се стидимо себе, свог успеха.

"Можете да преговарате о прузи Ваљево - Прибој - Врбница, то је много важна пруга због Косјерића, Прибоја. Ово је прелазак из прошлости у будућност. Ово је другачија, нова Србија, друго лице Србије. Није важно шта год ко мислио у политици, ово је невероватна лепота. За уживање", рекао је Вучић.

Пренео је и да је био изненађен када му је председник Руске Федерације Владимир Путин говорио да је у РЖД запослено 1,2 милиона људи.

"Погледајте само како ће да изгледа. Само да видите квалитет тунела, а какве смо до скоро имали. Све што су урадили је фантастично, све станице су нове, чисте, нема урушених као некада... Огромна промена", констатовао је Вучић и додао да ускоро креће деоница пруге Београд - Батајница.

"Тестираћемо секцију по секцију. Тестирање ове деонице у јануару, а крајем фебруара очекујемо да путници крену. Имаћемо врхунске возове, даблдекере", рекао је Вучић, нагласивши да први воз треба да стигне до краја октобра и да ће бити међу најмодернијим у Европи.

 

 

Извор: Танјуг / ТВ Пинк