Вести

Вучић просветарима: Имаћете веће плате

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас запосленима у просвети да ће веома брзо имати веће плате и да ће се гледати да имају што боље услове за рад.

Вучић је то рекао у обраћању ученицима и наставном особљу Техничке школе и Гимназије "Миле Арсенијевић Бандера" у Мајданпеку.

Он је замоилио ученике и затражио од њих да буду марљиви и вредни да више раде и уче и слушају наставнике али и да ће се гледати да свима онима који их уче и учествују у том процесу буде боље и имају бољи материјални положај и услове рада.

"Имаћете веома брзо сви, не велике и не довољне, али свакако веће плате него икада" поручио је Вучић просветним радницима.

Председник Србије је замолио ученике и да чувају школу, навео да ће неко после њих такође ту учити и одрастати и да не дозволе да школа изгледа као што је до скора била.

Он је рекао и да им знање нико не може одузети, да ће се сви залагати да им услови за рад буду што је могуће бољи и да ће се бринути о њиховом развоју и образовању, помагати колико је год могуће "док не дође ваше време да нас на свим овим местима замените".

На згради у којој се налазе обе школе, урађена је фасада, замењена комплетна столарија, набављена нова опрема и инвентар, а замењен је и систем грејања па ће се ученици убудуће, уместо на мазут, грејати на пелет. Укупна вредност радова је 1,2 милиона евра.

Обе школе похађа укупно око 400 ученика.

 

Вучић пожелео успех кошаркашима и одбојкашима

Председник Србије Александар Вучић пожелео је данас кошаркашима Србије успех на европском првенству, истакао да сви верујемо у њих као и у одбојкаше који су изборили полуфинале европског првенства које се одржава у Пољској.

Вучић је у разговору са новинарима рекао да неће моћи због обавеза, пријема спортиста Србије који су освојили медаље на великим европским и светским такмичењима, а затим и присуства Љубичевским коњичким играма, да гледа данашњу утакмицу Србија - Летонија, али да ће када год буде имао прилике гледати утакмице репрезентативаца Србије у кошарци.

Он је кошаркашима пожелео много успеха и упутио захвалност на раду и упорности и руководству Предрагу Даниловићу, Дејану Томашевићу, Александру Ðорђевићу и свим кошаркашима који желе да бране боје Србије и боре се за нашу земљу.

"Ми верујемо у њих" поручио је председник који је уједно честитао одбојкашима улазак у полуфинале континеталног првенства.

 

Извор. "Танјуг"