Вести

Вучић: Први јефтини станови до краја 2015.

Председник СНС и премијер Србије Александар Вучић најавио је да би до краја 2015. године могла да буде завршена градња првих јефтиних станова, чија би цена била четири пута мања од најјефтинијих станова које тренутно гради држава.
 
Вучић је у интервјуу за "Недељник" најавио да би стан од 80 кватратних метара који би градила арапска компанија "Араптек" грађани Србије могли да купе на кредит, чија би месечна рата била између 120 и 130 евра са 3,2 одсто камате, као и да би 100.000 таквих станова могло да се изгради у Србији.
 
Премијер Вучић образложио је да би процедуре око изградње ових станова могле да почну одмах и да би први станови могли да буду завршени до краја 2015. године".
"Сви грађани ће моћи да конкуришу за ове станове, као и запослени у државној управи. На њих могу да рачунају и припадници војске и полиције који немају решено стамбено питање. Циљ је да оваквим пројектима покренемо грађевину у Србији", казао је Вучић за београдски лист.
 
Он је додао да је од "Араптека" добио понуду да по овим повољним условима граде станове, а исти услови ће, како је навео, бити понуђени и домаћим фирмама.