Вести

Вучић: Путеви стварају бољу будућност и нови квалитет живота

Ово је ваша домовина и отаџбина, останите овде, живећете боље, поручио је председник Србије Александар Вучић људима са Пештера, који су га дочекали када је дошао да обиђе радове на изградњи пута Карајукића Бунари - Расно, у близини Сјенице.

Вучић је најавио потписивање уговора за изградњу ауто-пута од Пожеге до Брњице и касније Бољара.

"Тада ће вам бити близу и Београд и Сарајево", рекао је председник.

Вучић је подсетио како су му у Новом Пазару звиждали када је посетио Пазар са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, а Пазарцима рекао да је његово да чује и оне који звижде и аплаудирају.

"Али, и тада сам рекао, грађанима Новог Пазара и Тутина, да суде по томе колико је урађено од 1945. године до сада, ни по чему другом", подсетио је Вучић.

Вучић је навео да је током кризе вируса корона, урађено много - од болница, домова здравља, тако да је сада новопазарска болница опремљенија од већих градова, не само у Србији, већ и региону.

Рекао је и да никад раније није прошао тим путем.

"Нисам знао колико је овде лепо, али и колико нисмо урадили у претходних 70 година. Ја знам, људи, да Расиму када долази са мном није сасвим ни једноставно, зато што увек постоје и ствари за које мене криве, и људи који мисле на другачији начин", рекао је Вучић.

Ипак, када је завршио обраћање, мештани су се "натискали око њега, што да га сликају, што да се поздраве, уз скандирање "Љајићу, Вучићу".

Најавио је да ће се градити путеви, те комплетна инфраструктура водоводна и канализациона.

"Урадићемо реконструкцију пута Нови Пазар - Рибариће, 24 километара која кошта око 530 милиона динара. Урадили смо пут Сјеница - Аљиновићи, остаје још 43 километара Нови Пазар - Сјеница, тако да ће то све коштати 12 милиона евра. Реконструисаћемо пут Рашка - Нови Пазар око којег постоји спор око Путева Србије и Нови Пазар пута око тога да ли ће бити 510 или 610 милиона", додао је Вучић.

Вучић је рекао да ће бити урађен правац од Раждагиња до Буђева и од Угла до Расног.

"Оно што долази промениће живот у сваком селу овог региона", нагласио је Вучић.

Председник је рекао извођачима да су могли мало да снизе цену.

"Ви сте велика фирма, могли би да мало снизите цену, јер би то била велика помоћ за нас и још једанпут хвала за сву помоћ која нам долази од кинеских партнера", навео је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг