Вести

Вучић: Путеви у целој земљи, нема грађана другог реда

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас у Жагубици, где је отворен реконструисани пут Крепољин - Жагубица, да ће се наставити са изградњом најмодернијих путева у целој земљи и да се тиме показује да нема грађана првог и другог реда у Србији.

"Време је да покажемо поштовање према народу на истоку и нећу да прихватим као председник Србије ту поделу, на оне који кажу улажите у центар, Београд, Нови Сад, Ниш, а сви остали су грађани другог реда. Нисте грађани другог реда, имаћете најмодерније путеве, јер никакву разлику не правимо", поручио је Вучић у обраћају грађанима.

Председник је рекао да се у исток земље није улагало последњих неколико деценија и да ће у Жагубицу доћи један мали инвеститор, како би људи у том крају имали сигуран посао.

"Свако овде има рођака у Италији, Аустрији, Француској, Немачкој... Хоћемо да се и део тих људи врати и да људи овде остану да живе", рекао је Вучић.

Како је додао, улагање у исток по први пут после дуго времена могуће не само због другачијег односа, већ и због тога што има новца у буџету. Он је захвалио грађанима тог дела Србије што су веровали у реформе и поручио да ће ускоро имати плате и пензије веће него икад.

Председник Србије је рекао да је жеља и намера не само да људи остану већ и да се они који су отишли врате, уз подсећање да је Хомоле платило високу цену за слободу Србије и да су људи који овде живе заслужили дужно поштовање. Он је рекао да је стога и донета одлука да се гради овај пут али и обећао и друге путеве као и проширење и модернизацију пута ка Бору на пролеће догодине.

Вучић је рекао и да је раније обилазио овај крај, да је том приликом свратио и код једног домаћина у Тршку, где су га лепо дочекали, али и питали се како то да га не прате камере. Како је рекао наставиће то да ради и надаље.

Председник Србије је становницима Хомоља поручио да ће имати најмодерније путеве и да се разговара са многим инвеститорима око улагања у овај крај. Он је Хомољчанима захвалио још једном на помоћи и подршци, на томе што су веровали да само они који спроводе тешке мере и решења могу и остварити резултате, а да од оних који обећавају лака решења нема ништа.

Председник Србије данас ће у Крепољину посетити Основну школу "Јован Шербановић".

 

Вучић обишао школу у Крепољину: Још ћемо улагати

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас реконструисану ОШ "Јован Шербановић" у Крепољину, и поручио да становнике Жагубичког краја очекују "бољи дани" и да ће се, након дуго времена, улагати и у овај крај.

Вучић се након обиласка школе захвалио грађанима тог краја на подршци коју су пружили током реформи и рекао да у тај крај није улагано годинама, али да сада има новца и за то.

"Желимо да људима у сиромашним деловима земље покажемо да нису заборављени. Желимо да људима покажемо да смо у стању да, када Србија напредује, обратимо пажњу на њих и да то осете у сваком месту", рекао је председник.

Он је изразио захвалност директору и особљу школе, јер су, како каже, пажљиво водили бригу о деци и просторијама, које су, каже, сами кречили без државне помоћи и новца.

Основна школа "Јован Шербановић" је била дотрајала, истакао је, а директор није веровао да ће се сада коначно уредити.

"Није веровао, а не бих ни ја после деценије обећања", истако је председник.

Он је најавио да ће ОШ "Јован Шербановић" добити још помоћи, да ће бити промењен котао на чврсто гориво, а биће уређен и паркет у спортској сали.

Према његовим речима, уређују се и два истурена одељења те основне школе. Председник Вучић је рекао да сада, када за то има новца, треба улагати у цео жагубички крај, и позвао људе пореклом одатле, а који тренутно раде у иностранству, да размишљају о повратку у своју отаџбину.

 

  

 

 

извор: Танјуг/Пинк