Вести

Вучић: Радићемо још вредније и марљивије у будућности

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да су од данас повећане плате просветним и медицинским  радницима за 5,5 одсто и додао да је уверен да ће минимална зарада у 2024. години износити више од 400 евра.

Председник Вучић, током посете Основној школи "Вук Караџић" у Ловћенцу код Малог Иђоша, која ће добити модерну "HUAWEI IdeaHub" таблу, рекао је да ће та школа која је давно изграђена бити комплетно реконструисана.

Нећемо само заменити столарију и фасаду, већ ћемо ићи на комплетну реконструкцију и уложићемо велики новац, рекао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да је важно да се уради у Малом Иђошу и канализација и неопходни пречистачи, како би грађани могли да живе пристојније.

"Од данас у плате просветним радницима и медицинским сестрама за 5,5 одсто више него што су биле. То је само део повећања. Од 1. октобра иде и прво повећање пензија од 5,5 одсто, а после од јануара још за 14,6 одсто", навео је председник Вучић.

"Следи и највеће повећање минималне зараде до сада и верујем да ће минимална зарада бити виша од 400 евра у нашој земљи", навео је председник Вучић.

"Знам да повећање и даље није довољно и да људи не живе лако, али у оволики напредак је много труда уложено. А питам вас да ли смо икада имали веће плате и пензије? Не значи да су довољне, али вас молим да у будућности радимо више и марљивије како би нашој деци обезбедили бољу будућност", рекао је председник Вучић.

Нагласио је да је за Србију важно да се развија и у тешким условима и током превирања на међународној политичкој сцени и да сачува безбедност своје деце како би сутра све мајке биле сигурне да су им деца безбедна и да неће ићи ни у какве ратове.

"Хвала вам што сте разумели државу и кад је држави тешко јер код нас постоји обичај да је држава за све крива - и сада имамо псовку да је држава крива. Хвала вам што водите рачуна о својој држави, а ми ћемо да водимо рачуна да и ми вас чувамо и водимо рачуна о вама", рекао је председник Вучић.

 

Паметне табле добило седам школа, добиће их укупно 150

Председник Вучић обратио се и ђацима и у других шест школа које су, осим ове, добиле табле и то у Крупњу, Панчеву, Петровцу, Варварину, Неготину и Мерошини.

"Кинези су нам, када су видели да сам ја рекламирао ове табле, поклонили 150 табли које вреде више од два милиона евра. Оне су данас постављене у седам школа, а донели смо одлуку да буду у 150 школа у Србији и то ће бити урађено у наредних месец дана", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић навео је да табле њему служе за писање и брисање, а објашњавајући чему служе у школама, представник компаније "HUAWEI" Радисав Владиковић истакао је да је циљ ове донације допринос унапређењу дигиталних вештина младих и развој дигитализације у Србији.

Председник Вучић испробао је могућност комуникације са другим школама и поразговарао са ђацима и наставницима из школа које имају ове табле у Крупњу, Панчеву, Петровцу, Варварину, Неготину и Мерошини, а који су истакли задовољство новом опремом коју су добили.

Захвалио је наставницима што брину о деци и што их, како је нагласио, изводе на прави пут.

"То радите за децу, али и за цело наше друштво и државу", рекао је председник Вучић.

Нагласио је да ће држава учинити све да професори и наставници буду задовољни.

Деци је пожелео све најбоље поводом почетка нове школске године и рекао им да поздраве родитеље и своје најближе.

Питао је децу у Ловћенцу да ли има нешто посебно што би волели да имају када се школа за годину дана буде реновирала, преслишао их је и када је почео Први светски рат и Мохачка битка.

Председник Вучић је Кинезима захвалио на поклоњеним паметним таблама и подсетио да су њега, кад је рекламирао табле, сви нападали.

"Хвала Кинезима на таблама, али још неку да нам ви доделите. Нама недостају још неких 20 табли па ви размислите. Десет ће да купи Телеком за школе на Косову и Метохији, а нама фали таман још 20 и да их правилно распоредимо. Шта је то за једну моћну компанију као што је ваша", рекао је председник Вучић и на крају потврдио да је обезбеђено још 20 табли.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк