Вести

Вучић: Радите као до сад и нико вас неће скоро победити

БЕОГРАД - "Напољу има више од 5.000 људи, ја их поздрављам и извињавам им се" - рекао је на почетку обраћања председник Србије Александар Вучић. Он је замолио окупљене да упуте топли поздрав пријатељима који су дошли са различитих крајева света да пруже подршку СНС.

Поштујте прошлост, али тражите будућност, будите достојни онога што смо урадили у последњих девет година и нико вас у скорој будућности неће победити, поручио је вечерас председник Српске напредне странке Александар Вучић на обележавању девете годишњице странке, под ведрим небом, на стадиону Ташмајдан.

"Србија је данас земља на европском путу, али нико не може да јој нареди да окрене леђа пријатељима и да им забије нож у леђа. Србија има своје име и презиме, има своје ја, Србија сме и да загрми и када тихо говори, Србија се данас чује онако како се није чула у последњих 20 или 30 година", рекао је Вучић пред препуним ташмајданским стадионом, "подвлачећи црту" и учинак странке од њеног оснивања.

"Чувајте драги моји напредњаци и брините о будућности Србије, чувајте мир и стабинлост, чувајте оно што вам у овом тренутку не изгледа најпрече, а то је прилика да са свима у комшилуку разговарамо, а не да се сукобљавамо", рекао је.

Сви они са којима преговарамо, понавља Вучић, морају да знају да то није резултат наше слабости, већ наше жеље да живимо у миру, да би нам деца тако живела, и да би нам свима било много боље, само немојте да помислите да то радимо што смо много слаби.

"Будите достојни свега онога што сте урадили претходних девет година, у тешком времену, верујте, радите, мењајте се, учите, будите бољи сваког дана. Сањајте своје снове о јакој и успешној Србији и радите још више да их остварите", рекао је лидер напредњака.

"Поштује прошлост, али тражите будућност и нико вас, сигруно, ускоро у Србији неће победити", поручио је.

Он је истакао да је странка, на девету годишњицу постојања, јача и да је досегла историјски максимум у истраживању јавног мњења, који је било која странка имала од увођења вишестраначког система у Србији, поручивши да треба чланови да раде напорно и даље за добробит земље.

Рекао је да не преноси резултате истраживања јавног мњења да би се чланови улењили, већ да се даље боре за нашу земљу још снажније, јаче, брже и боље, него што су чинили до сада.

Казао је да је долазећи на скуп пребирао по глави моменте с почетка странке и да се сетио Бране Црнчевића, који је једнако значајан за странку као Томислав Николић, а који је казао да сви ми дугујемо деци да будемо потомци, да би били преци.

„Све је у тим речима, наша политика и начин којим желимо да се бавимо земљом. Брана је веровао у велику прошлост и дужност нам је да будемо доследни, како би сами могли да будемо велика прошлост. Веровао је у дуг према деци, чији преци треба да постанемо", рекао је он.

Потомак је, како је подвукао, само онај који преузме одговорност за себе и историју, који се не плаши изазова, који трага за решењима, решењима која доносе добробит новим потомцима.

„Бити предак и потомак, то је идеал којим је тежио велики писац, и мора бити идеал странке и сваког члана. Да будемо достојни прошлости и будућности коју правимо данас. Да радимо тако да нас се не стиде они који били пре нас и који долазе после нас", нагласио је Вучић.

Казао је да је СНС губио у прошлости и то некад убедљиво, али да је то чинио уз особину коју нису имали други, а то је да је учила из пораза, мењала се, није кривила другог него себе, знала да је то једини начин да буде јача и постане што је данас – странка победника.

„Зато данас кажем побеђујте али радите, мењајте се, учите као да и даље губите", поручио је он.

Србија, како је истакао данас је другачија земља, политички и војно снажнија, има много више биоскопа, позоришта и музеје.

Додао је да чланови његове странке треба да чувају мир и стабилност земље која је, како је рекао, стекла огроман углед у свету.

Како је рекао у послу којим се баве важна је суштина, а то су резултати.

Ту нема тајни, рекао је Вучић и додао да сваки дан треба радити, учити а резултат, суштина, је свачија вредност.          

"Хоћемо више - радимо више, хоћемо боље - будите бољи - нема милости у овом послу нити треба да је буде" рекао је Вучић.

Победите убедљиво у Београду, баш зато што мисле да су већ победили, поручио је председник СНС Александар Вуцић напредњацима и исткао да се побеђује радом и резултатима, а не лажима, крађом и дуговима.

Лидер СНС је на обележавању 9. годишњице странке навео и да је он отворио више фабрика, него што су неки његови политички противници уопште отишли на посао, а да не говорим о километрима пута, пруга. . .

Он је рекао да такве не треба мрзети али им треба одгворити радом и поручио напредњацима да буду неустрашиви, да немају разлога да се плаше јер имају резултате и раде биоље и више негос сто су они у стању.

- Србија је боља данас, Београд је бољи него што је био и сваки град у Србији је бољи него што је био пре пет година- рекао је Вучић.

Не љутите се на оне који не знају ко је Урош Предић или Надежда Петровић, то је зато што су нам музеји били затворени, што су нам школе биле лоше, што смо подучавани мржњи, јер је неко мислио да ће нам тако бити боље. Али само ако радимо, биће нам боље, нема ту посебне тајне и вештине.

Суштина је само рад и резултати које рад даје. За нас који водимо државу нема милости - у нашим рукама је судбина државе. Следеће године славимо десет година постојања, а онда се надам да ће неко млађи да преузме промене. Данас сам на бини и на трибинама видео нову, младу енергију и знам да у странци има много људи који ће моћи да ураде велике ствари за нашу земљу. И све што радимо, радимо да бисмо оставили нешто иза себе.

Када погледам шта је све урађено, помислим да неки наши политички противници нису отишли на посао онолико пута колико сам ја отворио фабрика.

Али, за њих не брините, већ брините за свој рад и посао, а одговарајте им трпељивошћу и стрпљењем. Борите се за своју земљу више од свакога. Србија је данас другачија него пре пет година и сваки нови дан је бољи.

Не плашите се њихове агресије у Београду, када кажу "не могу да прођем центром гужва је". Ја им кажем, биће гужва јер ћемо да наставимо радимо, а ваша деца ће знати ко је Урош Предић, Надежда Петровић, Иво Андрић, Никола Тесла.

Ништа нису научили, али ми јесмо - изгубићемо ако немамо суштину, резултат, одговорност, ако је само нама добро, а народу лоше. То је свест победника, оног ко верује да може, али да за "може" мора да се пролије много зноја.

Смањујемо јавни дуг, градимо путеве, увећавамо плсте и пензије, отварамо фабрике.

Ви који сте затварали фабрике, музеје - будућност Србије - говорите шта хоћете, а ви који сте отворили хоризонте и будућност - говорите гласно, јер и бољи сте и храбрији и способнији и јачи и немојте да вам говорим колиико вас је више-рекао је лидер СНС.

Како је рекао, СНС је освијила највећу премију - да води, одлучује, али не да се богати, већ да народ буде богатији и боље живи, као и да оне који су мислили само на себе и богатили се пошаљу на сметлиште историје.

Све што радимо - радимо да оставимо потеве, пруге, фабрике, инвестиције, пунију касу. . . , додао је.

Поздравио је коалиционе партнере, који су, каже, прихватили терет проказаних и прогоњених.

"Поштујте прослост, али тражите будућност и нико вас, сасвим сигурно, скоро неће победити. Радите више и побеђиваћете још убедљивије", поручио је на крају обраћања Вучић.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Извор: "Танјуг/Информер"